Η άθλια, τρομακτική και κατακλυσμιαία προπαγάνδα που εφαρμόζεται με την ευθύνη των κυβερνήσεων τον τελευταίο καιρό από τα συστημικά ΜΜΕ, εις βάρος του Ελληνικού λαού, επαναφέρει στο προσκήνιο την έννοια της μάζας και της έντεχνης μαζοποίησης και, συνακόλουθα, της τέλειας πλύσης εγκεφάλου των πολιτών της δύσμοιρης «σύγχρονης» χώρας μας.

Ας δούμε τι είναι μάζα και πως χειραγωγείται, πως καθοδηγείται.

Μάζα είναι η συσσώρευση ατόμων, κάτω από δεδομένες συνθήκες, όπου οι συνειδητές προσωπικότητες εξαφανίζονται και τα αισθήματα και οι ιδέες τους προσανατολίζονται όλα στην ίδια κατεύθυνση. Αυτό επιτυγχάνεται με την Προπαγάνδα, και ειδικότερα με την Υποβολή, η οποία είναι η διείσδυση μιας ιδέας στο υποσυνείδητο των ανθρώπων. Αν στο υποσυνείδητο καρφωθεί μια ιδέα, μια τάση, γίνεται χίλιες φορές πιο ισχυρή από ότι η πειθώ στο συνειδητό. Έτσι μετατρέπεται σε αυταπόδεικτη αλήθεια και οδηγεί ασυναίσθητα, ασυνείδητα και αυθόρμητα σε ενέργειες.

Οι άνθρωποι χάνουν την ελεύθερη βούληση, παύουν να είναι ελεύθερα άτομα, αποκτούν την ψυχολογία των μαζών και έτσι υποτάσσονται τυφλά στα αυτοανακηρυσσόμενα «αφεντικά» τους.

Επιπλέον, είναι αποδεδειγμένο ότι οι μάζες δεν έχουν μνήμη. Για το λόγο αυτό απαιτείται η συνεχής επανάληψη της προπαγανδιστικής ιδέας. Η επανάληψη είναι ικανή να μετατρέψει και ένα ψέμα σε αλήθεια. Επιπλέον, επιτυγχάνεται ο «μιθριδατισμός» των μαζών, δηλ. ένα είδος ανοσίας απέναντι σε άλλες ιδέες και λογικά επιχειρήματα, έστω κι αν αυτά περιέχουν λογική και αλήθεια.

Τι είναι λοιπόν μαζοποίηση;

Μαζοποίηση είναι η κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε μια ιδέα και την ακολουθούν, υιοθετώντας την ως αυταπόδεικτη αλήθεια. Έτσι χάνουν εντελώς την αυτοτέλειά τους και γίνονται τμήματα μιας ενιαίας συλλογικής ψυχής, της μαζοψυχής. Οι δε ίδιοι είναι οι λεγόμενοι μαζάνθρωποι!

Μαζάνθρωπος επομένως είναι αυτός που στερείται ελεύθερης βούλησης. Η ψυχή του έχει βυθιστεί σε ένα ωκεανό ομαδικότητας. Είναι ο αγελαίος άνθρωπος ή το ανθρώπινο ζώο. Κυριαρχείται από το ένστικτο της αγέλης και βασικά χαρακτηριστικά του είναι η ολοσχερής έλλειψη κριτικής σκέψης, ο μιμητισμός, η τυφλή υπακοή σε ένα αρχηγό, η αγάπη προς την υπερβολή, ο δογματισμός και η ανευθυνότητα. Μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε κοινωνική τάξη, σε οποιοδήποτε έθνος, σε οποιαδήποτε ιδεολογία. Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια. Έχει την αυταπάτη ότι συμμετέχει στην εξουσία, την οποία υποστηρίζει με πάθος, ενώ αντίθετα είναι πειθήνιο όργανο αυτής.

Τι συμβαίνει λοιπόν σήμερα;

Σήμερα στην Ελλάδα συμβαίνουν απίστευτα γεγονότα. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  (ΜΜΕ) έχουν μετατραπεί σε όργανα μαζοποίησης, σε Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας και εξόντωσης της προσωπικότητας των πολιτών.

-Η χώρα μας στην κυριολεξία «αλλάζει χέρια», με την ανεξέλεγκτη αθρόα παράνομη ισλαμική μετανάστευση. Τα ΜΜΕ σιωπούν ή προπαγανδίζουν ασύστολα για δήθεν ανθρωπισμό, ενώ παράλληλα φοβίζουν τους αντιδρώντες με χαρακτηρισμούς όπως ξενοφοβία, ρατσισμός, ισλαμοφοβία.

-Στα εθνικά μας θέματα, οι υποχωρήσεις έναντι των Τούρκων διαδέχονται η μία την άλλη. Τα ΜΜΕ σιωπούν ή προπαγανδίζουν υπέρ της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας, φοβίζοντας τον κόσμο με ενδεχόμενο πόλεμο.

-Η οικονομική δυνατότητα των πολιτών σταδιακά μειώνεται όλο και περισσότερο, με ένα μεγάλο ποσοστό να έχει ξεπεράσει τα όρια της φτώχειας. Τα ΜΜΕ σιωπούν ή προπαγανδίζουν υπέρ των παγκοσμιοποιημένων αυτοκτονικών πολιτικών, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην «άλλη πλευρά της ιστορίας» και στην κλιματική «απάτη».

-Τέλος, η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια «δολοφονείται» εν ψυχρώ, από τα κελεύσματα και τα φερέφωνα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν σκανδαλωδώς υπέρ της αλλόκοτης ατζέντας ΛΟΑΤΚΙ(+), ανεβάζοντας στην πρώτη θέση της δημοσιότητας τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, φέροντας σε σύγχυση και διχασμό και βάζοντας τεράστια ηθικά διλήμματα σε όλη την ελληνική κοινωνία, φοβίζοντας παράλληλα τους αντιδρώντες με χαρακτηρισμούς όπως ρατσισμός και ομοφοβία.

Σήμερα, όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να υπάρξει αντίδραση των Ελλήνων, οι οποίοι μαζοποιημένοι και αποσβολωμένοι απλώς παρακολουθούν τα γεγονότα. Ζούμε πλέον, μια ιδιότυπη κατάσταση, όπου βασιλεύει ο άνθρωπος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, χωρίς ιδέα, χωρίς κρίση, χωρίς δική του σκέψη, χωρίς δική του γνώση. Βασιλεύει ο καθοδηγούμενος μόνο από το υποβολιμαίο ένστικτο και όχι από την λογική. Βασιλεύει ο οπαδός της άκριτης αγελαίας συμπεριφοράς.

Ζούμε την εποχή της απόλυτης μαζοποίησης των Ελλήνων!

Νικόλαος Ταμουρίδης

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *