Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Βλασίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Η περιφορά της εικόνας του Αγίου Βλασίου έγινε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και συνοδεία πλήθος πιστών και εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων. Νέοι και νέες του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών σήκωσαν την εικόνα του Αγίου Βλασίου και η Φιλαρμονική του Δήμου συνόδευσε την πομπή η οποία κατέληξε μπροστά τον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ευχήθηκε χρόνια πολλά στην πόλη και τους κατοίκους της, προσθέτοντας ότι του χρόνου, τέτοια εποχή, θα εξελίσσονται τα έργα του Ιερού Ναού ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές από τον σεισμό του 2019. «Κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα η Ορθόδοξη πίστη μας και ολάκερη η πόλη μας, γιορτάζουν και τιμούν τον Πολιούχο μας, τον Άγιο Βλάσιο. Παρουσία του υπουργού κ. Βορίδη, βουλευτών και παραγόντων της Αυτοδιοίκησης παρακολουθήσαμε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα καθώς και τη λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου. Εύχομαι του χρόνου, να έχουν εξελιχθεί τα έργα αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου Αχαρνών και θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο ώστε το όνειρο μας και όνειρο όλων των συνδημοτών μας να γίνει επιτέλους πράξη», ανέφερε στο μήνυμά του για την ημέρα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Βλασίου στην κεντρική πλατεία Αχαρνών παραβρέθηκαν, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, οι Βουλευτές Αν. Αττικής Β. Οικονόμου, Γ. Καραμέρος και Στ. Φωτόπουλος. Επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βασιλική Καβαλλάρη, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Δαμάσκος και Γεωργία Βλάχου, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *