Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου από τον Δήμο Αχαρνών και τον Σύλλογο Κρητών η 81η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός εξήρε τον ηρωισμό των Κρητικών και ανέφερε:  «Οι Κρητικοί δεν λιγοψύχησαν μπροστά στις υπερπληθέστερες μονάδες των Γερμανών. Δεν εγκατέλειψαν τη μάχη φοβούμενοι την ήττα. Δεν ανέχτηκαν να υποταχτούν στο βίαιο καθεστώς. Παρά μόνο μας χάρισαν με τις πράξεις γενναιοψυχίας, πρότυπα ηρωισμού και ανθρωπιάς. Αιώνιο το παράδειγμα της θυσίας τους». Στην ηρωική αντίσταση που προέβαλε ο υπερήφανος λαός της Κρήτης απέναντι στην πάνοπλη ναζιστική πολεμική μηχανή, αναγκάζοντας την τελευταία να πληρώσει βαρύτατο τίμημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών, Δημήτρης Γιαννούλης. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.
Την εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος της Βουλής Χρήστος Σπίρτζης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης, εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Βοιωτίας και Αττικής κ. Χρυσόστομο στο Μνημείο Ακριτών του Πόντου με αφορμή τη συμπλήρωση 103 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *