Γιατί δεν θέλουν οι Βρετανοί να γίνει έρευνα για τα όσα έγιναν στην Μπούκα;

Η προπαγάνδα της Δύση καλά κρατεί για την σφαγή στην Μπούκα, την ίδια ώρα που η Ρωσία ζήτησε επισήμως να γίνει διεθνής έρευνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας. 

Η Βρετανία από την πλευρά της μπλόκαρε τη συγκεκριμένη έρευνα, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Πιθανότατα οι Βρετανοί δεν θέλουν να γίνει σοβαρή έρευνα για τα όσα έγιναν στην πόλη Μπούκα, ώστε να μην αποκαλυφθούν τα ψέματα του Κιέβου, αφού οι συγκεκριμένες εικόνες μεταδόθηκαν τέσσερις ημέρες αφότου έφυγαν τα ρωσικά στρατεύματα από την πόλη.

Την ίδια ώρα το Τάγμα Αζόφ είχε μπει περίπου δύο ημέρες πιο πριν στην πόλη Μπούκα.

Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την Αμερικανίδα πρέσβειρα, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ οι Ηνωμένες Πολιτίες και η Βρετανία θα θέσουν το θέμα της «αναστολής» της συμμετοχής της Ρωσίας πιέζοντας να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στον ΟΗΕ εντός της εβδομάδας.

Υπέρ της αμερικανικής πρωτοβουλίας τάχθηκε το Λονδίνο, με την επικεφαλής της διπλωματίας Λιζ Τρας να αναφέρει μέσω Twitter ότι η Ρωσία «δεν μπορεί να παραμένει μέλος» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ μετά τα στοιχεία για «εγκλήματα πολέμου» και «ομαδικούς τάφους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *