Τα «αγαθά» του παρά πολυ-πολιτισμού στις δυτικές κοινωνίες

Μια  οκταμελής οικογένεια μουσουλμάνων μεταναστών στη Βρετανία δίκαια αποκαλείται η πιο τοξική οικογένεια σε όλη τη χώρα. Αυτό γιατί από τον πατέρα και τους εφτά γιους όλοι τους βρίσκονται στις φυλακές για διάφορα αδικήματα από τρομοκρατία, ένοπλες ληστείες  ναρκωτικά και άλλα αδικήματα.

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail:

«Ο απατεώνας Τίτο ιμπν Σέιχ εμφανίστηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Southwark Crown Court αυτή την εβδομάδα.

Αλλά το έγκλημά του -σχετικά με το ξέπλυμα εκατοντάδων χιλιάδων λιρών κλεμμένων χρημάτων για τα οποία καταδικάστηκε σε σχεδόν τέσσερα χρόνια φυλάκισης- ήταν ίσως το λιγότερο σοκαριστικό από το διαβόητο οικογενειακό του υπόβαθρο.

Γεννήθηκε ως Hamza Mustafa Kamel πριν αλλάξει το όνομά του σε Tito ibn Sheikh, που σημαίνει «γιος ενός αξιοσέβαστου άνδρα» στα αραβικά.

Ο πατέρας του – ο υποτιθέμενος «σεβάσμιος άνθρωπος» – είναι ο Αμπού Χάμζα, ο διαβόητος κληρικός του τζαμιού Finsbury Park και κήρυκας του μίσους ο οποίος εκτίει ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης στις ΗΠΑ για τρομοκρατικά αδικήματα τόσο εκεί όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέσσερις από τους επτά γιούς της οικογένειας έχουν καταδίκες για αδικήματα όπως η τρομοκρατία,  ένοπλη ληστεία,  εμπορία ναρκωτικών,  απάτη η τέλος κλοπές, και οι υπόλοιποι δύο έχουν ιστορικό ισλαμικού εξτρεμισμού.

Καθένας από αυτούς, με άλλα λόγια, ήταν μια μάστιγα για  αυτή τη χώρα.»

Ο “αξιοσέβαστος” κήρυκας του μίσους Abu Hamza

Το βρετανικό δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως και τα έξι αδέρφια συν ενός θετού γιού έκλεισαν συνολικά  40 χρόνια στις βρετανικές φυλακές και, μαζί με τον Αμπού Χάμζα, κοστίζουν εκατομμύρια στους Βρετανούς φορολογούμενους σε νομική βοήθεια, επιδόματα, υγειονομική περίθαλψη και παραμονή στη φυλακή!

«Θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο τοξική οικογένεια οπουδήποτε στη χώρα ή κάποιος που να έχει εκμεταλλευτεί το σύστημα πιο ανελέητα από τους Hamzas;», αναρωτιέται ο συντάκτης του βρετανικού δημοσιεύματος.

Το πρόγραμμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος περιελάμβανε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών με ψευδείς ταυτότητες —με τη βοήθεια διεφθαρμένου αξιωματούχου της HSBC— για να «ξεπλυθούν» 342.000 λίρες από «βρώμικα χρήματα» που δημιουργήθηκαν μέσω κλοπών και απάτης.

Εκείνη την εποχή, ο Τίτο ιμπν Σέιχ είχε άδεια μετά την απελευθέρωσή του από ποινή φυλάκισης 12 ετών ως επικεφαλής συμμορίας που απήγαγε έναν άνδρα και τον βασάνιζε για χρέος 15.000 λιρών σχεδόν πριν από μια δεκαετία.

Το θύμα μαχαιρώθηκε, χτυπήθηκε με μεταλλική ράβδο και παραλίγο να στραγγαλιστεί μέχρι θανάτου.

Ο Τίτο ιμπν Σέιχ

«Ο λαιμός του ήταν σφιγμένος τόσο πολύ που νόμιζε ότι θα του έβγαινε η γλώσσα», είναι το πώς περιέγραψε η κατηγορούσα αρχή μια ιδιαίτερα βάναυση πτυχή του τριήμερου βασανισμού του.

Ο Τίτο ιμπν Σέιχ καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση δυόμισι ετών το 2009 επειδή ήταν μέλος μιας άλλης συμμορίας που έκλεψε 32 πολυτελή αυτοκίνητα αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου λιρών.

Ο δικηγόρος του είπε ότι ο πελάτης του άλλαξε το όνομά του για να αποστασιοποιηθεί από τον «αξιοθαύμαστο» πατέρα του.

«Ο πατέρας του έχει πολύ άσχημη φήμη  που του έχει προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες και έτσι αυτός όσο και άλλα μέλη της οικογένειάς του έχουν αλλάξει τα ονόματά τους», εξήγησε ο δικηγόρος του.

Ήταν το 1979 που ο Abu Hamza έφτασε στη Βρετανία από την Αίγυπτο. Του δόθηκε άδεια αόριστης διαμονής αφού παντρεύτηκε μια Βρετανίδα. Λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν το σημάδι που θα άφηναν αυτός και οι αγέννητοι ακόμη γιοι του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η οικογένεια του Hamza, ο οποίος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια για υποκίνηση φυλετικού μίσους και δολοφονίας το 2006 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ με κατηγορίες για τρομοκρατία το 2012, έλαβε κρατικές επιδοτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της στέγασης και του επιδόματος παιδιού, που ανέρχονταν  συνολικά σε περισσότερες από 33.000 £ ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *