Ποιοι και γιατί οργανώνουν την ενεργειακή εξάρτηση της Ελλάδος σε συνεργασία με ξένα κέντρα ενώ η Τουρκία βρίσκεται στο απυρόβλητο;-Την οργάνωση ενοχλεί η παρουσία ελληνικών πολεμικών πλοίων

Άρθρο που δημοσιεύει το αμερικανικό κανάλι ABC, το οποίο υπογράφει ο κ. NICHOLAS PAPHITIS, θέλει λέει  η Ελλάδα να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια εξερεύνησης ή εξόρυξης ειδικά στην ΝΔ Ελλάδα.     

“Η Greenpeace έκανε εκκλήσεις κατά της προτεινόμενης εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου βαθέων υδάτων στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής Ελλάδας, προειδοποιώντας για «αφόρητες» συνέπειες για τις φάλαινες και τα δελφίνια της Μεσογείου που απειλούνται με εξαφάνιση”, τονίζει ο ελληνικής καταγωγής ειδικός.

Ο ίδιος μας αναφέρει ότι το όλο ελληνικό σχέδιο σημαίνει «έκθεση απειλούμενων ειδών και κρίσιμων οικοσυστημάτων σε αφόρητο θόρυβο και ρύπανση από σεισμικές εκρήξεις και εργασίες γεωτρήσεων βαθέων υδάτων».

«Και για τι; Για να συνεχίσουμε να καίμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μια από τις πιο βρώμικες και ακριβές πηγές ενέργειας, όταν η κλιματική κρίση απαιτεί να απομακρυνθούμε επειγόντως από αυτές.

Η περιοχή που ετοιμάζονται εξορύξεις περιλαμβάνει τα βαθύτερα νερά της Μεσογείου, στα 5.267 μέτρα (17.300 πόδια) και αποτελεί ζωτικό βιότοπο για τις λίγες εκατοντάδες φάλαινες και για άλλα κητώδη είδη που ήδη απειλούνται από το ψάρεμα, τις συγκρούσεις με πλοία και την ρύπανση.

Αυτά τα θηλαστικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στον υποβρύχιο θόρυβο που παράγεται από σεισμικές έρευνες για ορυκτά καύσιμα, στις οποίες ηχητικά κύματα αναπηδούν από τον βυθό της θάλασσας για να εντοπίσουν πιθανές αποθέσεις”, συνεχίζει ο ειδικός.

Ο ίδιος κύριος στοχοποιεί και την παρουσία ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή

“Το σόναρ που χρησιμοποιείται από πολεμικά πλοία έχει αποδειχθεί ότι έχει θανατηφόρα αποτελέσματα στις φάλαινες, ενώ  οι ειδικοί λένε ότι οι σεισμικές έρευνες μπορούν να κάνουν το ίδιο”, τονίζει ο ειδικός στο άρθρο.

Η ανακοίνωση της Greenpeace την Τετάρτη προέτρεψε την Αθήνα να ακυρώσει «αμέσως» «όλα τα σχέδια ορυκτών καυσίμων», προκαλώντας γέλιο αλλά και οργή.

Δεν ακούσαμε  όμως τίποτα από την οργάνωση όταν οι Τούρκοι έκαναν έρευνες στην Α.Μεσόγειο και μετακινούσαν ολόκληρο στολίσκο το 2020.

Για ποιους εργάζονται τελικά αυτές οι οργανώσεις και τι σκοπό έχουν να μας πασάρουν δήθεν την πράσινη ανάπτυξη, όταν είναι δεδομένο το ενεργειακό πρόβλημα σε ΕΕ και ολόκληρο τον κόσμο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *