Ο Sammy Mahdi, υπουργός για το «Άσυλο» και τη «Μετανάστευση» του Βελγίου, δήλωσε ότι έως και το 70% των «ανήλικων» μεταναστών που υποβάλλονται για έλεγχο ηλικίας από την κυβέρνηση αποδεικνύονται τελικά ενήλικες, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε.

Ο Μαχντί σχολίασε αυτή την εβδομάδα την κατάσταση σχετικά με τους λεγόμενους «ασυνόδευτους ανηλίκους» αφού αποκαλύφθηκε ότι ένα κέντρο αφίξεων μεταναστών που διευθύνεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο (Fedasil) στις Βρυξέλλες είχε κατακλυστεί τόσο πολύ που δεν ήταν σε θέση να δεχτεί άλλους.

 «Η  Υπηρεσία Κηδεμονίας πρέπει να κάνει επειγόντως αυτό που αναμένεται από αυτήν: να πραγματοποιήσει τεστ ηλικίας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, το 70% από αυτούς αποδεικνύεται ότι είναι κανονικοί ενήλικες. Αλλά όσο περιμένουμε για μια οριστική απάντηση αυτοί οι «ανήλικοι» παίρνουν τις θέσεις παιδιών», είπε  ο Μαχντί.

Συνολικά 3.018 ανήλικοι μετανάστες έχουν εγγραφεί στο Fedasil φέτος και 1.991 έχουν υποβληθεί σε τεστ ηλικίας, με το 70% από αυτούς να αποκαλύπτεται ότι είναι ενήλικες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *