Προστασία και αναβάθμιση του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις του Δήμου Φυλής υπέγραψε, το πρωί της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) Κώστα Σκρέκα, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Η σύμβαση προβλέπει τη σύνταξη μελετών και την εκτέλεση έργων, συνολικού προϋπολογισμού 8,57 εκατ. Ευρώ, που αποβλέπουν:

  • Στην αντιπυρική προστασία με τη βελτίωση των δασικών δρόμων, του δικτύου υδροδότησης των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών μέσων, την πύκνωση των πυροφυλακείων και τη χρήση νέων τεχνολογιών.
  • Στην απομάκρυνση των μπάζων, των απορριμμάτων και των ξερών δέντρων από το δάσος, στην αξιοποίηση των ξερών ξύλων, στη δεντροφύτευση στα σημεία που χρειάζεται και στην μετατροπή του πυροφυλακείου στην Πηγή Φυλής σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
  • Στη συντήρηση και τη δημιουργία νέων χώρων αναψυχής στο βουνό, στη συντήρηση των μονοπατιών, στην κατασκευή πέτρινων βρυσών, στην τοποθέτηση πινακίδων με πληροφορίες στην είσοδο του δάσους και σε κεντρικά σημεία του και στη δημιουργία εφαρμογών για την ψηφιακή διευκόλυνση των επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *