Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζονται οι αθρόες εισβολές αλλοδαπών στα παράλια των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Μάλιστα το θράσος των αλλοδαπών είναι τόσο μεγάλο, ώστε στο τελευταίο συμβάν αποβιβάστηκαν κοντά στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Η βάρκα με τους λαθρομετανάστες  κατά πλειονότητα αφρικανικής καταγωγής, ερχόμενη από τα τουρκικά παράλια. βγήκε στην πλαζ Τσαμάκια και σε αυτήν επέβαιναν 34 αλλοδαποί που οδηγήθηκαν στη προσωρινή δομή στο πρώην πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Αφού καταγραφούν στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για την ενδοχώρα προς μόνιμη εγκατάσταση.

Την ίδια ο  υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, επιμένει ότι η χώρα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις παράνομες αφίξεις.

Με άλλα λόγια είναι έτοιμη να φιλοξενήσει και να εγκαταστήσει μόνιμα στην Ελλάδα τους αλλοδαπούς.

«Έχουμε ήδη απαντήσει στο πεδίο, τόνισε, αν σκεφτεί κανείς τις παράνομες αφίξεις, είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε απειλή και ζητούμε περαιτέρω ευρωπαϊκή ενίσχυση, σε επίπεδο χρηματοδοτικών πόρων, για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας.

Ήδη είναι σε εξέλιξη μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού που ξεπερνά τα 600 εκ. ευρώ και τα επόμενα 2 με 3 χρόνια ο στόλος θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 νέα σκάφη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *