«Έκρηξη» κρουσμάτων καταγράφει τις τελευταίες ημέρες το Γιβραλτάρ, πρόκειται για μια χώρα που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου και φέρεται να έχει εμβολιάσει το 100% των κατοίκων της! 

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα δημοσιεύματα και στην Ελλάδα έγραφαν παχυλούς τίτλους όπως ο παρακάτω: «Το Γιβραλτάρ «νίκησε» τον ιό – Εμβολιάστηκε το 90% των κατοίκων»

Ο δε πρωθυπουργός του μικρού κρατιδίου, Fabian Picardo, είχε δήλωσε από τον Απρίλιο ότι η χερσόνησος είναι «χωρίς Covid».

Προσφάτως, ωστόσο, σύμφωνα με την «Süddeutsche Zeitung», παρατηρήθηκαν περισσότερα από 600 κρούσματα μέσα σε επτά ημέρες. Τόσο υψηλοί αριθμοί δεν υπάρχουν ακόμα, κατά αναλογία, ούτε στην Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και τις Κάτω Χώρες, όπου με σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού αντιμετωπίζουν, επίσης, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, μαζικά κύματα νέων κρουσμάτων.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει επίσης πως παρά τα πολλά κρούσματα στο Γιβραλτάρ το «εμβόλιο σώζει» και στη συνέχεια υποστηρίζει πως το πραγματικό ποσοστό των πολιτών που έχει εμβολιαστεί δεν είναι 100%, όπως αναφέρεται παντού, αλλά μικρότερο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *