Ποιο ήταν το σκεπτικό του Ευρω-δικαστηρίου που προκάλεσε αντιδράσεις

Το δικαστήριο της ΕΕ έλαβε μια ιστορική απόφαση που αναφέρει ότι η μαντήλα μπορεί να απαγορευτεί στην εργασία υπό ορισμένες προϋποθέσεις
Συγκεκριμένα, οι εταιρείες ενδέχεται να απαγορεύσουν στις μουσουλμάνες υπαλλήλους να φορούν μαντήλα υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε σήμερα Πέμπτη σε απόφαση σχετικά με δύο προσφυγές που άσκησαν γυναίκες στη Γερμανία οι οποίες είχαν τεθεί σε αναστολή από τη δουλειά τους επειδή φορούσαν μαντίλες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λοιπόν, πλέον έχει αποφανθεί υπέρ των εργοδοτών που απαγορεύουν στις μουσουλμάνες υπαλλήλους να φορούν μαντήλα.

Σύμφωνα με το Reuters, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι οι εταιρείες μπορούν να απαγορεύσουν στους εργαζομένους να φορούν μαντίλα, ανάλογα με διάφορες συνθήκες.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δήλωσε ότι “Η απαγόρευση της ένδυσης που περιέχει μια φαινομενική πολιτική, θρησκευτική ή φιλοσοφική έκφραση μπορεί να εξηγηθεί όταν αποδίδεται στην ανάγκη του εργοδότη να παρουσιάσει μια ουδέτερη εικόνα στους πελάτες ή να αποφύγει τις κοινωνικές συζητήσεις”.

Στη Γερμανία, μία από τις δύο μουσουλμάνες εργαζόταν σε ιδιωτικό κέντρο παιδικής φροντίδας χρηματοδοτούμενο από ίδρυμα και η άλλη σε φαρμακείο. Και οι δύο εργοδότες ζήτησαν από τις γυναίκες να μην φορούν μαντίλα ενώ εργάζονταν. Διαφορετικά, τους είπαν να βρουν άλλη δουλειά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *