Μοιράζουν φυλλάδιο γεμάτο ανακρίβειες

Ένα φυλλάδιο που ενημερώνει τα παιδιά για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό έχει μοιραστεί τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία της χώρα, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων.

Το φυλλάδιο όμως είναι γεμάτο ανακρίβειες, καθώς φτάνει στο σημείο να αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα (αν νοσήσει κάποιος) διασωλήνωσης και θανάτου 40%! Κάτι που προφανώς και δεν ισχύει και παράλληλα δημιουργεί τρόμο σε ανήλικα παιδιά, τ’ ότι πρέπει να εμβολιαστούν για να «σωθούν».

Συγκεκριμένα το φυλλάδιο, το οποίο δεν γνωρίζουμε σε πόσα σχολεία έχει μοιραστεί μέχρι στιγμής, πρόκειται για μία εκστρατεία ενημέρωσης για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό, κάτι που από μόνο του σε καμμία περίπτωση δεν είναι κακό.

Όμως, βλέποντας τη δεύτερη σελίδα παρατηρούμε πολλές ανακρίβειες. Όπως προαναφέραμε αναφέρεται σε πιθανότητα διασωλήνωσης και θανάτου 40%, αναφέρει πως πρέπει τα παιδιά να εμβολιαστούν για να προστατευτεί το σύστημα υγείας της χώρας, υποστηρίζει πως είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία και μάλιστα αναφέρεται στο περίφημο 70%, αλλά και πως τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν γιατί είναι «κοινωνική ευθύνη» τους να προστατεύουν τους ηλικιωμένους. 

Παράλληλα αναφέρει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων είναι 95% και πως η ανοσία που προσφέρουν είναι τουλάχιστον 8 μήνες. Όπως δείχνουν όμως τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής, ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο ισχύει.

Να σημειωθεί πως και η απλότητα πως «τα εμβόλια είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία», είναι λανθασμένη, καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε αν μπορούμε να επιτύχουμε ανοσία της αγέλης από τα εμβόλια (παράδειγμα η Αγγλία), ενώ υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η τελευταία σελίδα αναφέρεται σε «φήμες που είναι επικίνδυνες για τον εαυτό μας και τη δημόσια υγεία» και παράλληλα διαβεβαιώνει πως ίσως υπάρξουν κάποιες παρενέργειες από το εμβόλιο, όμως αυτές υποχωρούν σε 24 ώρες.

Θα πρέπει να τονιστεί ξανά πως το συγκεκριμένο φυλλάδιο αφορά ανήλικα παιδιά και όχι κάποιον ενήλικο πολίτη που μπορεί πιο εύκολα να απορρίψει κάτι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *