Μην θεωρούμε ότι οι Αμερικανοί θα μας υποστηρίξουν σε περίπτωση συγκρούσεως.

Στην άσκηση συμμετέχουν 5 ακόμα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των Κατεχόμενων της Κύπρου

Στρατιωτική άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμενων (TSK) ξεκίνησε τη Δευτέρα με τη συμμετοχή πέντε κρατών-συμμάχων στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας.

Η άσκηση “Διεθνής Φοίνικας της Ανατολίας-2021”, με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Αζερμπαϊτζάν, του Κατάρ, της Σλοβακίας και των Κατεχόμενων, στοχεύει στη βελτίωση της εκπαίδευσης, της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ του προσωπικού των ομάδων διάσωσης των χωρών. Η άσκηση θα διεξαχθεί έως τις 4 Ιουνίου.

Στην άσκηση θα χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη F-16 , E-7T, ANKA-S και Casa CN-235 των τουρκικών αεροπορικών δυνάμεων και ελικόπτερα AS-532 και T-129 των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων. Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης δύο ελικόπτερα Command S-70 της Χωροφυλακήςκαι των Ειδικών Δυνάμεων. Μεταξύ άλλων ειδικών μονάδων που παίρνουν επίσης μέρος, θα συμμετέχει η ομάδα αποστολής SAT των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων.

Το Αζερμπαϊτζάν συμμετέχει με ένα ελικόπτερο Mi-17 και τρεις μονάδες ειδικών δυνάμεων, ενώ το Κατάρ συμμετέχει με τα ελικόπτερα Agusta AW-139 και τα αεροσκάφη C-130 και C-17. Τα Κατεχόμενα έστειλαν ένα ελικόπτερο AS-532 και μία ειδική ομάδα, ενώ αντίστοιχα κλιμάκια εποπτείας της άσκησης έστειλαν η Σλοβακία και οι ΗΠΑ.

Η Τουρκία πραγματοποιεί τακτικά την άσκηση ”Φοίνικας της Ανατολίας” δύο φορές το χρόνο από το 2008, με την τελευταία να πραγματοποιείται μεταξύ 13 και 24 Μαΐου. Παρόμοια με την ”Αετός της Ανατολίας”, η συγκεκριμένη άσκηση στοχεύει στην απόκτηση εμπειρίας σε μελλοντικές κοινές ασκήσεις (Joint Task Force) σε ένα παρόμοιο επιχειρησιακό περιβάλλον, παρέχοντας μια ρεαλιστική εμπειρία και ταυτόχρονα την ευκαιρία να αντληθούν θετικά συμπεράσματα από αυτήν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *