“Πιστεύουμε σε μια εκκλησία και έναν Θεό που υποδέχεται ανθρώπους πέρα ​​από την εξουσία, τα εθνικά όρια, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο και την ταυτότητα του φύλου” λέει μεγάλη ομάδα ιερέων

Σε μια ανοιχτή επιστολή, μια πολύ μεγάλη Ομάδα ιερέων και άλλων εκπροσώπων της Εκκλησίας της Σουηδίας αγωνίζονται τώρα για τους τρανσέξουαλ και για «ευρύ φεμινισμό αλληλεγγύης που καταπολεμά τα στενά πρότυπα φύλου».

Σε μια «προσωπική επιστολή προς εσάς που είστε τρανς», η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της επισκοπής του Västerås, μια λίστα ιερέων, διακονών και άλλων υποστηρίζουν την τραβεστί πλευρά.

“Σας γράφουμε από μια εκκλησία που είναι επίσης τρανς. Μια εκκλησία αποτελείται από ανθρώπους. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Έχουμε υπαλλήλους, εκκλησιαστές, εκλεγμένους αντιπροσώπους, εθελοντές και άλλους ενορίτες που ορίζονται ως τρανς άνθρωποι. Η εκκλησία αποτελείται επίσης από τρανς ανθρώπους. Επομένως, η εκκλησία θα μπορούσε να περιγραφεί ως τρανς”, γράφουν οι εκπρόσωποι.

.”Υποφέρετε από λόγια και πράξεις που παίρνουν την τροφή τους από μερικές από τις πιο σκοτεινές πλευρές της ανθρωπότητας. Θρηνούμε ένα κίνημα δικαιωμάτων που βάλλεται. Εσείς, εγώ, όλοι χρειαζόμαστε έναν ευρύ φεμινισμό αλληλεγγύης που καταπολεμά τα στενά πρότυπα φύλου” αναφέρουν.

Το γράμμα καταλήγει ως εξής:

“Πιστεύουμε σε μια εκκλησία και έναν Θεό που υποδέχεται ανθρώπους πέρα ​​από την εξουσία, τα εθνικά όρια, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο και την ταυτότητα του φύλου. Μια ανθρωπότητα σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, απολύτως καταπληκτική και άπειρη στην ποικιλομορφία της. Είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι καλό. Και ο Θεός είδε ότι ήταν καλό. “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *