Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Συνεχείς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν  τελευταία, οι χιλιάδεςς ακτιβιστές ειρηνόφιλοι Μουσουλμάνοι της Κύπρου κατά ΕρντογάνΤατάρ και εποίκων.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω …

Με συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» και πολλά άλλα, οι Τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν εδώ και καιρό, κατά του τούρκου προέδρου, του Τατάρ και των εποίκων …

Την οργή του Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου»στα Κατεχόμενα για τη μη «διδασκαλία» του *Κορανίου. Εντολές στον Τσαβούσογλου να παρέμβει.

*Περί Κορανίου μερικά ενδεικτικά αποσπάσματα.

Ο πόλεμος, οι γενοκτονίες, οι λεηλασίες, η καταπάτηση και παραβίαση ξένων εδαφών, αιθέρων και θαλασσών, τα βασανιστήρια για την επικράτηση του Ισλάμ επιζητείται μέσα από τις σελίδες του Κορανίου:

«Μην επιδιώκεται την ειρήνη, για να είστε οι κερδισμένοι» (47: 35). Και αλλού: «Οι Τούρκοι ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πολεμοχαρούς προφήτη Μωάμεθ… 

«Είμαστε οι βοηθοί του Αλλάχ και οι βεζύρηδες του Αγγελιοφόρου του. Πολεμούμε τον κόσμο μέχρι που να πιστέψουν στον Αλλάχ. Όποιος πιστέψει στον Αλλάχ και στον Αγγελιοφόρο του έχει εξασφαλίσει τη ζωή του και τα υπάρχοντά του από μας. Όσο για κείνον που δεν πιστεύει, θα τον πολεμήσουμε για πάντα για τον σκοπό του Αλλάχ. Ο φόνος του είναι μικρό πράγμα για μας» Σούρα (9: 69).»

«Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193).

«Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί σας δώστε αντοχή στους Πιστούς. Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστωνΤσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους”» (8: 12).

– «Όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τούς λαιμούς τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε τους γερά» (47: 4).

– «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους ανθρώπους του Βιβλίου (χριστιανοί και Εβραίοι) μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κι αισθάνονται καθυποταγμένοι» (9: 29). Κ.ά.π.

Μία απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου των Κατεχόμενων, με την οποία ακυρώνεται η αρμοδιότητα του “Γραφείου Θρησκευμάτων” να διεξάγει μαθήματα αποστήθισης του κορανίου, επισκίασε την χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην κατεχόμενη Κύπρο για συντονισμό με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων ενόψει Πενταμερούς. Η απόφαση για απαγόρευση της διδαχής του κορανίου, η οποία μάλιστα λήφθηκε με το σκεπτικό της προστασίας της κοσμικότητας της τουρκοκυπριακής κοινότητας, εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις απείλησε ευθέως πως αν οι Τουρκοκύπριοι δεν διορθώσουν το “λάθος”, τότε η Τουρκία θα προχωρήσει σε μέτρα “άλλου χαρακτήρα”. Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι έδωσε ρητές εντολές στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να συζητήσει το θέμα με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, ενώ προανήγγειλε την κάθοδο και του Φουάτ Οκτάι στην Κύπρο, για να διασφαλίσει ότι πραγματοποιούνται τα κατάλληλα βήματα για την διόρθωση αυτού του ζητήματος.

Έντονες αντιδράσεις στην Μουσουλμανική Κυπριακή κοινότητα

Η νέα παρέμβαση Ερντογάν επέφερε πρωτοφανείς αντιδράσεις της πλειοψηφίας των τουρκοκυπριακών κομμάτων. Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι παρακολουθεί με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση τα απειλητικά λόγια του Τούρκου προέδρου. Η προσέγγιση του Ερντογάν, σημειώνει ο Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζει ανοικτά ότι βλέπει την “βόρεια Κύπρο” ως επαρχία της Τουρκίας. Εντονότερη ήταν η στάση του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, του οποίου ο ηγέτης Τζεμάλ Όζγιγιτ δεν παρευρέθηκε στην σύσκεψη κομμάτων υπό τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την προετοιμασία της Πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο. Σε ανακοίνωσή του, εξάλλου, το Ρεμπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα τονίζει ότι η προσέγγιση πως ό,τι ισχύει στην Τουρκία θα ισχύει και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι εκατοντάδες Τουρκοκύπριοι πολιτικοί, δικηγόροι, αλλά και χιλιάδες απλοί πολίτες εκφράζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αγανάκτηση για τις δηλώσεις Ερντογάν..

Και δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που ο Ερντογάν…αγάς καταφέρεται κατά των «αδελφών» του Μουσουλμάνων της Κύπρου, για τους οποίους διακαώς επιθυμεί την πλήρη εξόντωση (Λινοπάμπακους κρυπτοχριστιανούς και ασεβείς Μουσουλμάνους τους θεωρεί) όπως και των Κυπρίων Χριστιανών…, πλην βεβαίως των εξτρεμιστών του Ταταρικού καθεστώτος και των χιλιάδων κουβαλητών εποίκων, τους οποίους χρησιμοποιεί σαν Δούρειο Ίππο για την τελική Άλωση όλης της Κύπρου.

Δεν θα προσθέσω οτιδήποτε νεώτερο. Απλά θα καταθέσω αποσπάσματα με πρόσθετα σχόλια από παλαιότερα άρθρα μου …..

Τι άλλο να γράψω ουκ ημπορώ, τι άλλο να λαλώ ουκ οίδα, στερεύει γνώση στο μυαλό και ο θυμός θεριεύει, για τα έργα και ημέρες του νεοσουλτάνου και νέου βεζύρη, που θεωρεί προτεκτοράτο του την Κύπρο και όλη την ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μεσόγειο, που από γένεσης της Ελληνική ήταν και Ελληνική θα παραμείνει …. Το πάλαι ΠΟΤΕ για την Οθωμανική Αυτοκρατορία …. Έσβησε …

Προς αφύπνιση μνήμης …

Το 1974 οι Τούρκοι εισβολείς επιτέθηκαν  άνανδρα σε ένα μικρό άοπλο νησί την Ελληνική Κύπρο 500.000 κατοίκων…. με τον εκατονταπλάσιο στρατό σας εισβολής, αφού παραποίησαν και διαστρέβλωσαν  το άρθρο 4 της συνθήκης Ζυρίχης- Λονδίνου…., ως βάρβαροι, το λεηλάτησαν, το ρήμαξαν, χιλιάδες οι νεκροί, το 37% των εδαφών του, αυθαίρετα το οικειοποιήθηκαν. Ήρθαν πένητες – βάρβαροι και φύγανε εκατομμυριούχοι από τις λεηλασίες της πλούσιας Βόρειας Ελληνικής Κύπρου. Δεν αφήσαν όρθιο τίποτα, ούτε Μουσεία, ούτε εκκλησιαστικούς θησαυρούς, ούτε το πλούσιο περιεχόμενο των νοικοκυρεμένων σπιτιών των Ελληνοκυπρίων, τα κρατικά θησαυροφυλάκια, τις τράπεζες…. Δεν χόρτασαν ούτε από το αίμα αθώων, ούτε από τις λεηλασίες. Και τώρα θέλουν να λεηλατήσουν και τον ορυκτό πλούτο και της Κύπρου και της Ελλάδας… με βάση το «δίκαιο» του ισχυροτέρου….. και ταυτόχρονα να εξαφανίσουν ότι Κυπριακό απέμεινε … ακόμη και αυτούς τους γηγενείς Κυπρίους Μουσουλμάνους … ΑΙΔΩΣ

Και περί σημερινού πραιτωριανού του «Ερντον αγά» δοτού ηγέτη των «ΤΚ» *Τατάρ, ο οποίος είναι  Τούρκος εξ αίματος και όχι Κύπριος και  μόνο τους εποίκους και εξτρεμιστές Τούρκους εκπροσωπεί.

*Οι «σκοτεινές διαδρομές» του Ερσίν Τατάρ: H εμπλοκή του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων σε σκάνδαλο-μαμούθ στη Βρετανία, ο ρόλος του καταδικασθέντος επιχειρηματία Ασίλ Ναντίρ και πώς αυτοί «δένουν» με τα ύπουλα σχέδια του Ερντογάν.

Ο Τατάρ έχει μία βαριά ιστορία, που χαρακτηρίζεται από κάποιες ενδιαφέρουσες συμπτώσεις. Γεννήθηκε το 1960, λίγο μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο πατέρας του Τούρκος εκ γενετής Ρουστέμ Τατάρ ήταν ο πρώτος Γενικός Ελεγκτής (επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής οικονομικού ελέγχου) του νεοσύστατου, ενιαίου τότε, κράτους. Τη θέση αυτή κατείχε επί οκτώ χρόνια, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διαφθοράς, που είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα στον Τύπο της εποχής. Ανάλογη δράση έμελλε να έχει μερικές δεκαετίες αργότερα και ο γιος του… Κατά μάνα, κατά κύρην, κατά γιο καραβοκύρη ….

Ο Ερντογάν ανάμεσα στις δεκάδες «διπλωματικές» νίκες που πέτυχε εις βάρος του Ελληνισμού, αλλά και τις παράνομες εισβολές του σε γειτονικές χώρες, με την ανοχή των δόλιων μας συμμάχων, πέτυχε ακόμη μια σημαντικότατη «επική» νίκη στην κατεχομένη Κύπρο με την εκλογή του εκλεκτού του εξτρεμιστή Τατάρ και εξαφάνιση του τελευταίου μετριοπαθούς ειρηνόφιλου ηγέτη  Ακιντζί μαζί με τους γηγενείς Κύπριους Μουσουλμάνους. (Ας ευχόμαστε να μην έχει την τύχη δεκάδων, άλλων ΤΚ που δολοφόνησε η ΤΜΤ και η τουρκική ΜΙΤ)… Με Δούρειο ίππο τους εποίκους με αρχηγό τον δολοφόνο του εθνομάρτυρα Τάσσου Ισαάκ, Αρικλί, τον επίσης δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού Κενάν Ακίν, τους γκρίζους λύκους, την εξτρεμιστική ΤΚ οργάνωση ΤΜΤ, τον υιό του τρομοκράτη Ντενκτάς, τα μικρά φασιστικά ΤΚ κόμματα, τους υποψήφιους καταπατητές Τούρκους επενδυτές, για Αμμόχωστο και για όλη την κατεχόμενη Ελληνική Κύπρο, που αφειδώς χρηματοδότησαν τον Τατάρ, με εντολή και προτροπή Ερντογάν, ο οποίος τους έταξε …λαγούς με πετραχήλια… Ένα συνονθύλεμα εγκληματικών στοιχείων επίδοξων ολετήρων και των ΤΚ και των ΕΚ.

Οι γηγενείς ΤΚ οδεύουν προς εξαφάνιση και πλέον τα ηνία έχουν οι έποικοι και φανατικοί μουσουλμάνοι… Αναμείνατε λοιπόν, ότι σύντομα θα έχουμε και προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, με ότι αυτό ήθελε επηρεάσει και την Κυπριακή Δημοκρατία…..

Δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη πώς θα είναι η «επανένωση» την οποία διαπραγματευόμαστε, δεν αντιλαμβανόμαστε τη δολιότητα των τουρκικών σχεδίων και δεν ήμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως ακόμη και εάν καταλήξει όποια λύση, την εφαρμογή της, η Κ.Δ. θα τη διαχειριστεί όχι με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ειδικά σήμερα με τον εγκάθετο της Τατάρ, αλλά με την Τουρκία.

Τα μακρυνά κοντά έγιναν … Σε λίγο αρχίζουν «ειρηνευτικές» συνομιλίες με τους Τούρκους … Τον δρόμο χάραξε ο ΥΠ.ΕΞ. κ. Δένδιας προχθές, όταν έδωσε κατάλληλες απαντήσεις στον επίδοξο ολετήρα του Ελληνισμού Τσαβούσογλου, αφού διαπίστωσε για πολλοστή φορά …Με  Τούρκο φίλευε, αλλά κ@@@ο φύλαγε …

Διζωνική (Διχοτόμηση) της Κύπρου με την Τουρκία και τον Τατάρ θα διαπραγματευθούμε και όχι με τους με τους Μουσουλμάνους γηγενείς Τουρκόφωνους Κυπρίους…. Αυτοί είναι είδος προς εξαφάνιση …. (Από 145-150000 προ 1974, σήμερα υπό την πίεση του στρατού κατοχής και των 140000 εποίκων παρέμεινα στη Κύπρο 85-90000 (Search: ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ «ΑΔΕΛΦΙΑ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ….)

Και τώρα στο προκείμενο….. Ισχυρίζονται ψευδώς όποτε τους συμφέρει οι μπαμπέσηδες Τούρκοι, ότι θα προασπίσουν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων. Ποιων ΤΚ; Αυτών που συρρίκνωσαν και εκτόπισαν σε ξένες χώρες, υπό την πίεση του κατοχικού στρατού και των 140.000 εποίκων; Από το 18% στο 9%. Αυτών που αποκαλούν ξένο σώμα, των κρυπτοχριστιανών, λινοβάμβακων…; Από 147. 000 το 1974, τους συρρίκνωσαν στις 97.000 και τους συντηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Και σημειώστε ότι σχεδόν σε όλους τους ΤΚ η ΚΔ παραχώρησε Κυπριακό Ευρωπαϊκό διαβατήριο και ταυτότητες και μύριες άλλε ανθρωπιστικέ παροχές …                                                                                                                           Από το 1963….. Η Κυπριακή Δημοκρατία παραχωρούσε «δωρεάν» φως, νερό τηλέφωνο, ακόμη και ανθρωπιστική βοήθεια… και οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν πλήρωσαν ούτε σεντ, προς Κυπριακή Δημοκρατία…. Τις οφειλές εισέπραττε από τους ΤΚ η Τουρκική παράνομη Διοίκηση και τα χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν…. εξοπλισμοί, ανέγερση φρουρίων κλπ…. Αυτό το ποσό αποτιμάται μέχρι σήμερα σε δισεκατομμύρια και τα επωμίσθηκε ο Ελληνοκύπριος φορολογούμενος…Μέχρι σήμερα η ΚΔ, συμμετέχει σε «ανθρωπιστικές» βοήθειες μέσω ΕΕ, που ανέρχονται δε εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ …

Σήμερα οι Κύπριοι Μουσουλμάνοι άρχισαν να αφυπνίζονται, αλλά είναι μάλλον αργά… ΣΤΕΡΝΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑ …..

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΚ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΑΤΑΡ, ΕΠΟΙΚΩΝ..

370D613C 29FF 4B77 91A8 E558ED7879EC

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΥΩΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΑΤΑΡ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΟΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

KAI ME THN NIKH … VE ZAFERLE … KONZAMAK

KAI ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Επιμέλεια – Έρευνα από Αντώνη Αντωνά

www.ledrastory.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *