Ο Εμανουέλ Μακρόν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που αποδέχτηκε το αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού για συμμετοχή στις επετειακές εκδηλώσεις στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821 κατά των Οθωμανών! Ξεπερνώντας και το πρόβλημα της Συνόδου Κορυφής των μελών – κρατών της ΕΕ την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 25 Μαρτίου 2021!  

Ωστόσο ξαφνικά ο Πρόεδρος Μακρόν, λίγες ημέρες πριν από την 25η Μαρτίου ανακοινώνει, πως δεν θα έλθει στην Αθήνα με τη σύζυγό του Μπριζίτ, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές της Γαλλίας!  

Αυτή η απόφαση του Γάλλου Προέδρου δεν μπορούσε παρά να γεννήσει πολλά ερωτήματα, αφού στην συνέχεια δηλώθηκε ότι θα τον εκπροσωπήσει στην Αθήνα, όχι ο Πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, όχι ο ΥΠΕΞ Ζαν Ιβ Λεντριάν, αλλά η Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φλοράνς Παρλί, η οποία διαχειρίζεται με τον Έλληνα ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο τη στρατιωτική συνεργασία των δυο χωρών!  

Αλλά ποια ήταν η πραγματική αιτία της μη ελεύσεως του Γάλλου Προέδρου και η εκπροσώπησή του από την ΥΠΕΘΑ Φλοράνς Παρλί;   

Σε αυτά τα ερωτήματα μας απάντησε υψηλή, αξιοσέβαστη και έγκυρη πηγή μας, και από τη στιγμή που δεν μπορούμε να διασταυρώσουμε τα όσα θα ακολουθήσουν παρακάτω στο κείμενό μου, κρατούμε τις απαραίτητες αποστάσεις, αναμένοντας τον χρόνο για να δικαιώσει την πηγή μας ή όχι: 

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ζητήσει στις 17 Ιουλίου 2020 από τον Έλληνα Πρωθυπουργό την παραχώρηση παραθαλάσσιας εκτάσεως στη νήσο Λέρο, προκειμένου να δημιουργηθεί ναυτική γαλλική βάση για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό!  

Σε αυτήν την πρόταση επανήλθε ο Γάλλος Πρόεδρος μετά την θετική απάντησή του για την συμμετοχή του στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2021 στην Αθήνα!  

Ωστόσο η απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν αρνητική, που ενδεχομένως να υπαγορεύτηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ μετά από πιέσεις του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος τρέμει την Γαλλία και δεν θέλει με τίποτε ναυτική γαλλική βάση σε νησί των Δωδεκανήσων!  

Γερμανική αντίδραση που δεν παρατηρήθηκε όταν τον Απρίλιο του 2018 η τότε ελληνική κυβέρνηση συζητούσε για δημιουργία αμερικανικών βάσεων σε Σύρο και Κάλυμνο! Όταν το τότε ΥΠΕΘΑ είχε αποταθεί στην αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να γίνει στην Κάλυμνο βάση προσγείωσης και ανεφοδιασμού συμμαχικών (Νατοϊκών) ελικοπτέρων»! 

Εμπλέκεται ο Ραχμί Κοτς και η Ζiraat Bankasi AS; 

Ωστόσο η πηγή μας, μας ζήτησε να θέσουμε και τα παρακάτω ερωτήματα: 

Στο ίδιο σημείο στη Λέρο θα κατασκευαστεί μόνιμη δομή υποδοχής και καταγραφής παράνομων μεταναστών;  

Υπήρξε μετάβαση αυτές τις ημέρες στη Λέρο του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του κ. Μαργαρίτη Σχοινά Αντιπροέδρου της ΕΕ για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, καθώς και Έλληνα μεγαλοεργολάβου – μεγαλοεπιχειρηματία;   

Υπάρχει υψηλό τουρκικό ενδιαφέρον για αγορά γης και σε όποιους ντόπιους αρνούνται να πουλήσουν, τους υπερδιπλασιάζουν την τιμή που είναι πολύ παραπάνω της εκτιμώμενης αξίας;   

Μετέχει αυτών των αγοραπωλησιών η τουρκική Τράπεζα Ziraat Bankasi AS μέσω του καταστήματός της στην Αθήνα;  

Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο  Τούρκος κροίσος Ραχμί Κοτς που έχει δημιουργήσει επιχειρηματική δυναστεία και ο οποίος μετέχει στο “Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ”; 

Ο Δήμαρχος Λέρου γνωρίζει αυτές τις δραστηριότητες; Αντιδρά;  

Ποιος είναι ο Ραχμί Κοτς;  

Σε παλαιότερο άρθρο μου είχα αναφερθεί στον Ραχμί Κοτς! Δείτε παρακάτω τι ακριβώς έγραφα σε άρθρο μου στις 15 Σεπτεμβρίου 2018

«Το “Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων” (Council on foreign relations) των ΗΠΑ, αποτελεί σημαντικότατο φορέα χάραξης της αμερικανικής και διεθνούς πολιτικής με μεγάλη επιρροή στην αμερικανική κυβέρνηση, καθώς και σε ισχυρούς χρηματοοικονομικούς κύκλους των ΗΠΑ! 

Ιδρύθηκε από ορισμένους εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με εξαιρετική μόρφωση και υψηλό επίπεδο νοημοσύνης! 

Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο Αμερικανό – Εβραίος πολυεκατομμυριούχος Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ενώ στα μέλη συγκαταλέγονται και οι Τζορτζ Σόρος, Σάιρους Βανς, Μόρτον Αμπράμοβιτς, Ραχμί Κοτς κ.α. 

(σ.σ. Ο Ραχμί Κοτς είναι ο πλουσιότερος Τούρκος και διευθύνει τον όμιλο Koc Group! Συμπεριλαμβάνεται στο κλαμπ των 50 πιο ισχυρών του πλανήτη, με περιουσία ύψους 10 δισ. δολαρίων. Στις αρχές Ιουνίου 2018 επισκέφτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή των Ελλήνων, συνοδευόμενος από δυο θηριώδη τζιπ και λίγο προτού αναχωρήσει για τη σύνοδο του ΕΛΚ στο Μόναχο, όπου θα συναντούσε και τη Μέρκελ. Ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε τι ακριβώς συζήτησαν)! 

Τι δεν κατάλαβες Κυριάκο Μητσοτάκη από όσα είπε ο Εμανουέλ Μακρόν;  

Παρ΄ ότι όμως ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν ήλθε στην Αθήνα, εν τούτοις φρόντισε να στείλει τα μηνύματά του στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την συνέντευξη που έδωσε στο Παρίσι στις 24 Μαρτίου 2021 στον διακεκριμένο Έλληνα δημοσιογράφο και παρουσιαστή της γαλλικής τηλεόρασης Νίκο Αλιάγα (μετέδωσε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021)!  

Από αυτήν την συνέντευξη θεωρώ ιδιαίτερα κομβικό το παρακάτω απόσπασμα, όπως δημοσιεύθηκε στην “Καθημερινή”: 

«Στο ερώτημα αν η Ευρώπη διαθέτει σήμερα τα μέσα για να εγγυηθεί την ειρήνη στην περιοχή της ειδικά με τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο Γάλλος πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος και για το ρόλο της Ευρώπης για τη στάση της Γαλλίας και την σημασία της Ελλάδας. 

“Ναι, η Ευρώπη έχει τα μέσα. Πιστεύω ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια γεωπολιτική στιγμή, όπου όλοι έχουμε εργαστεί για να πούμε ότι χρειαζόμαστε μια πιο κυρίαρχη, πιο ανεξάρτητη Ευρώπη, που διαθέτει αυτό που αποκαλώ στρατηγική αυτονομία, δηλαδή, που μπορεί να αποφασίζει και να προστατεύει τον εαυτό της. Έχουμε τα μέσα. Έχουμε τους στρατούς, τον εξοπλισμό, τη διπλωματική και οικονομική δύναμη που μας επιτρέπουν να το κάνουμε. 

Νομίζω ότι η Ελλάδα διαθέτει προφανώς μια μοναδική θέση από αυτή την άποψη, διότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο όπου τι συμβαίνει; Το θέμα της μετανάστευσης που βιώσαμε το 2015, το ζούμε ακόμα και σήμερα κι επομένως η Ευρώπη πρέπει να ξέρει πώς να προστατεύει τα εξωτερικά της σύνορα, προφανώς για την Ελλάδα, αλλά τελικά για όλους μας. 

Συνεπώς η Ελλάδα έχει αυτήν την απολύτως θέση κλειδί στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι σημαντική για την Ευρώπη. Είναι σημαντική για την κυριαρχία μας, για την οικονομική μας ζωή, διότι είναι ένας τόπος πλούτου, ανταλλαγών και σημαντική για τη σχέση μας με την Εγγύς & Μέση Ανατολή και την Αφρική. Απλώς είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι πρέπει πάντα να είμαστε στο πλευρό των Ευρωπαίων συμμάχων όταν δέχονται επίθεση στην κυριαρχία τους, όταν απειλείται η ανεξαρτησία τους, ο σεβασμός των συνόρων τους. Άλλωστε αυτό έκανε η Γαλλία το καλοκαίρι του 2020, όταν συνέβη αυτό

Και συνέχισε: “Συνεπώς ναι, έχουμε αρκετές ασκήσεις, μερικές που μόλις πραγματοποιήθηκαν, μια άλλη που έχει προβλεφθεί επίσης από τον Πρωθυπουργό, όπου θα συνεργαστούμε, θα αναπτυχθούμε μαζί, θα βελτιώσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας, είτε πρόκειται για το πολεμικό ναυτικό, το στρατό ξηράς ή την αεροπορία μας. Έχουμε αυτή την παράδοση, εργαζόμαστε από κοινού και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε διότι θεωρώ ότι μια μεγάλη χώρα της ΕΕ πρέπει να μπορεί να ζήσει ειρηνικά σήμερα. Πιστεύω ότι εάν η Ευρώπη θέλει να ζήσει ειρηνικά, πρέπει να ξέρει να προστατεύει τα σύνορά της και να οικοδομεί αυτούς τους χώρους ειρήνης”»! 

Είναι κοινό και ανταποδοτικό το συμφέρον Ελλάδος – Γαλλίας…  

Πόσο πιο ξεκάθαρος μπορεί να είναι ο Γάλλος Πρόεδρος; Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω ότι το συμφέρον μας είναι με τη Γαλλία; Πόσο πιο ξεκάθαρα θα πρέπει να δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι οι ΗΠΑ ακόμη νομίζουν ότι είμαστε ιθαγενείς και μπορούν να μας κοροϊδεύουν με το να μας χαρίζουν καθρεφτάκια; Ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας έντιμος “παίκτης” που αναγνωρίζει την αξία της γεωστρατηγικής θέσεως της Ελλάδος και μπαίνει ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα στις παρανοϊκές ορέξεις του ισλαμοφασίστα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! 

Με την Γαλλία λοιπόν, γιατί τα συμφέροντά της συνάδουν με τα δικά μας! 

Γιατί δεν υπάρχουν αιώνιες φιλίες συμμαχίες μεταξύ κρατών! Διαρκούν όσο εξυπηρετούνται κοινά συμφέροντα! Και το δικό μας εθνικό συμφέρον αυτήν την στιγμή εξυπηρετείται μόνο από την Γαλλία! Τόσο μα τόσο απλά!!  

www.egerssi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *