«Θύελλα για τον καταδότη πρύτανη». Αυτός είναι ο τίτλος σε «ρεπορτάζ» της Εφημερίδας των Συντακτών για τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου που συνοδεύεται μάλιστα και από μια μεγάλη φωτογραφία του.

Η εφημερίδα και η ιστοσελίδα της, που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύουν τη φωνή της σημερινής «αριστεράς», αλλά είναι πολύ αγαπητές και στους χώρους των κάθε λογής κουκουλοφόρων, αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο λιβελογράφημα με το οποίο στοχοποιεί απερίφραστα τον Πρύτανη του ΑΠΘ.

Για κάποιο λόγο που μόνο η διεύθυνση της εφημερίδας γνωρίζει, αποφάσισε να ρίξει βορά στα λιοντάρια έναν άνθρωπο με υπεύθυνη θεσμική θέση, χαρακτηρίζοντάς τον ως «καταδότη» επειδή εφάρμοσε το νόμο και ζήτησε από την αστυνομία να δώσει τέλος στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ από φοιτητές και εξωπανεπιστημιακούς αριστεριστές.

Ο χαρακτηρισμός ενός ανθρώπου ως «καταδότη» αναβίωσε αίφνης μνήμες από το πρόσφατο πολωμένο παρελθόν που έζησε η χώρα με τους «γερμανοτσολιάδες», τους «μερκελιστές» και τις κρεμάλες στα «πουτανάκια των δανειστών».

Η ίδια η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη χαρακτηρίσει τον Πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου «δεξιό, εχθρό της δημοκρατίας και της ομαλότητας εντός του ΑΠΘ», ζητώντας την παραίτησή του.

Αλλά η συνεταιριστική εφημερίδα – άραγε τι γνώμη έχουν για το δημοσίευμα οι συνεταιριστές δημοσιογράφοι της; – το πήγε πολύ πιο μακριά.

Η πένα του συντάκτη που -επώνυμα- έβαλε στο στόχαστρο τον Πρύτανη Νίκο Παπανικολάου δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς «αιχμηρή».

Είναι επικίνδυνη και δολοφονική σαν μαχαίρι γιατί ενεργοποιεί τα χειρότερα ένστικτα ενός κοινού το οποίο κανείς μας, και πολύ περισσότερο εμείς οι δημοσιογράφοι, δεν μπορεί να ελέγξει.

Βασίλης Γεώργας

liberal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *