Έφτασε η ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον απροκάλυπτα τάσσεται υπέρ της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τάσσεται υπέρ του «εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού», σύμφωνα τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, βασιζόμενη σαφώς στο κείμενο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως ορίζεται από το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο στη βάση και των εν εξελίξει δικαστικών αποφάσεων».

Με αυτή του βεβαίως την πρωτοβουλία – πάγια θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει το ελεύθερο σε οποιαδήποτε συλλογική ομάδα να αναγνωριστεί μόνη της, να «συτοπροσδιοριστεί» όπως λέει χαρακτηριστικά. Θα μπορούσε επίσης να αναγνωριστεί μια «μακεδονική» μειονότητα π.χ., μιας και βρίσκεται σε φόρμα και στη μόδα, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζονται απόλυτα με της θέσης του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας), το οποίο προσφάτως έθεσε θέμα «μακεδονικής μειονότητος», πλήρως εναρμονισμένο με τις πρόσφατες δηλώσεις του Σκοπιανού Προέδρου Πενταρόφσκι, υπέρ «Μακεδόνων» στην Ελλάδα. 

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ξαφνικά θα δούμε πολλούς να πέφτουν από τα σύννεφα. 

Και είναι αστείο, γιατί δεν γίνεται να ξεχάσουμε τις βόλτες με τον Ερντογάν στη Θράκη, την αμφισβήτηση της Λωζάνης από τον Τούρκο Πρόεδρο μέσα στο Προεδρικό μας Μέγαρο, με έναν Παυλόπουλο πιο ανύπαρκτο και από το g στο light, τη 2ωρη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν της οποίας πρακτικά δεν είδαμε ποτέ.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά το 2015, όταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε μέχρι και την Ανατολή του Ηλίου από τη Δύση, έλεγαν χαρακτηριστικά οι εντελώς περιπλανώμενοι ψηφοφόροι, πως «το 1 δέκατο από όσα εξαγγέλλει να κάνει, κέρδος θα είναι». Βέβαια, είχαν θαμπωθεί από τις υποσχετικές του Αλέξη στην οικονομία και τα μνημόνια που «ξέχασαν» να ρίξουν μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα και τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς.

Δεν πρόσεξαν λόγου χάρη πως η μεταναστευτική πολιτική της αριστεράς, ταυτίζεται με μια πολύ παλιά παροιμία των Ελλήνων, το «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε». Το αποτέλεσμα, 800.000 μετανάστες μέσα ένα καλοκαίρι, και το παγκόσμιο όνειδος της Μόριας.

Δεν πρόσεξαν επίσης τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς για τα Σκόπια. Αποτέλεσμα, η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Δεν ασχολήθηκαν επίσης, τις σοβιετικές καταβολές όλων των Μπολσεβίκων που έκαναν κατάληψη στο Μαξίμου, μετονομάζοντάς το μοιραία σε White House, γιατί είχαν και στο χωριό τους στο Βλαδιβοστόκ. Ούτε παρατήρησαν το μίσος και την εκδικητικότητα με την οποία έρχονταν στην εξουσία με σκοπό να καταλύσουν κάθε θεσμό και κάθε έννοια δημοκρατίας. 

Θα μου πείτε, τι θυμάσαι τώρα;

Θα σας πω ότι δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να τα ξεχάσει, ακριβώς όπως δεν πρέπει να τα ξεχάσουμε όλοι μας. 

Γιατί ετοιμάζονται και για δεύτερο γύρο, ακόμα χειρότερο από τον πρώτο. Κι αν θέλουμε να σώσουμε τίποτα από αυτήν την πατρίδα, επιβάλλεται να θυμόμαστε, μην τύχει και ξεχάσουμε τα πάντα οριστικά, σε ενδεχόμενη δεύτερη φορά Αριστερά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *