Και οι τρείς Τουρκοαμερικανίδες αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση Μπάϊντεν σε ΥΠΟΙΚ, ΥΠΑΜ, ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Τρεις Τουρκοαμερικανίδες θα υπηρετήσουν στη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Η Didem Nişancı, η οποία ήταν πρώην παγκόσμιος επικεφαλής δημόσιας πολιτικής για το Bloomberg LP, έγινε επικεφαλής του προσωπικού της Janet Yellen, της νέας Υπουργού Οικονομικών.

Η Nişancı εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως επικεφαλής του προσωπικού στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στη διοίκηση Ομπάμα, όπου μεταξύ άλλων καθηκόντων διετέλεσε επικεφαλής σύνδεσμος του Λευκού Οίκου.

Υπηρέτησε επίσης ως διευθυντής προσωπικού της επιτροπής τραπεζών, κατοικιών και αστικών υποθέσεων της Γερουσίας για τις κινητές αξίες, τις ασφάλειες και τις επενδύσεις, μεταξύ άλλων μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση 2007-2009.

Η δεύτερη Τουρκοαμερικανίδα που εργάζεται υπό τη διοίκηση του Μπάιντεν είναι η Özge Güzelsu, δικηγόρος που διορίστηκε αναπληρωτής επικεφαλής νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Άμυνας.

Η Özge Güzelsu, η οποίοα προηγουμένως εργάστηκε ως δικηγόρος στην Καλιφόρνια και αργότερα υπηρέτησε στη Στρατιωτική Επιτροπή της Γερουσίας, αποφοίτησε από το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ, κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο.

Η Naz Durakoğlu έγινε η πρώτη Τουρκοαμερικανίδα που διορίστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του.

Έχει εκλεγεί ως ανώτερος αναπληρωτής υφυπουργός για τις σχέσεις του Κογκρέσου στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Durakoğlu διετέλεσε ανώτερος σύμβουλος της Victoria Nuland, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις στη διοίκηση Ομπάμα μεταξύ του 2015 και του 2017.

Και οι τρείς Τουρκοαμερικανίδες αναλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση Μπάϊντεν σε ΥΠΟΙΚ, ΥΠΑΜ, ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες αναμένεται να υποστηρίξουν τις τουρκικές θέσεις στα  ΥΠΑΜ και ΥΠΕΞ, ενώ την πλέον βαρύνουσα θέση αναφορικά με τα τουρκικά συμφέροντα αναλαμβάνει η Naz Durakoğlu.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *