Μία ακόμα περιοχή με ποσοστιαία υψηλή παρουσία αλλοδαπών και Γύφτων προστέθηκε στον κατάλογο στην οποία επιβάλεται ολικό lockdown.

Μέχρι στιγμής σε όλες τις περιοχές όπου έχει επιβληθεί ολικό lockdown το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η ύπαρξη μεγάλου αριθμού αλλοδαπών. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ανακοίνωσε την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο δήμο Αχαρνών της Αττικής.

Ο Χαρδαλιάς ανακοίνωσε παράλληλα και την άρση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ελευσίνας, Κοζάνης (-πλην της Δημοτικής Κοινότητας Κρόκου-) και Βοΐου -πλην της Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας.

Τι ισχύει με το lockdown στις υπόλοιπες περιοχές.

Όπως είπε, όσον αφορά τη Δυτική Αττική, τα επιπλέον μέτρα αίρονται για το δήμο Ελευσίνας, όπου παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου, ενώ για τον δήμο Ασπροπύργου όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 102 ενεργά κρούσματα με 188 στενές επαφές που βρίσκονται ήδη σε κατ’ οίκον περιορισμό, τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Επιπρόσθετα, η Επιτροπή αποφάσισε τη λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων για το δήμο Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, καθώς αυτή τη στιγμή εντοπίζονται 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα.

Σε αυστηρό lockdown οι Αχαρνές❗

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Αχαρνών για μία εβδομάδα τίθεται σε καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η απόφαση ελήφθη, αφού αξιολογήθηκαν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, μεταξύ των οποίων ο αριθμός κρουσμάτων και το επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τα οποία η Πολιτεία έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στη λήψη μέτρων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 166 ενεργά κρούσματα και 242 στενές επαφές σε καραντίνα. Αυτό που απαιτείται από όλους είναι ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στις εισηγήσεις της επιστημονικής κοινότητας. Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

🔸 Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

🔸 Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων. Όσον αφορά στο λιανεμπόριο:

🔸 Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 17:30.

🔸 Τα καταστήματα λιανικής θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away έως τις 17:30.

🔸 Κανονικά θα λειτουργούν τα καταστήματα με delivery.

🔸 Για τις λαϊκές αγορές θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

🔸 Κλειστά θα παραμείνουν τα κομμωτήρια.

Για την αποσαφήνιση των μέτρων πρόκειται να εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ. Κατόπιν αυτού ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός καλεί όλους τους δημότες να τηρήσουν πιστά τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στις οδηγίες που έχουν εκδώσει οι αρμόδιοι φορείς και η επιτροπή λοιμωξιολόγων❗️

«Η κυβέρνηση αποφάσισε για μία εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών να τεθεί σε καθεστώς αυστηρότερου lockdown. Απευθύνω έκκληση σε όλες και όλους να τηρήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα που προτείνονται από τους ειδικούς με σύνεση και σοβαρότητα. Κατά το διάστημα αυτό ο Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να σταθεί δίπλα στους δημότες σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν. Εμείς είμαστε εδώ, θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε αυτή η δύσκολη κατάσταση να ξεπεραστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα», ανέφερε σχετικά ο Σπύρος Βρεττός. Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος κ. Βρεττός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ έχει δώσει σειρά οδηγιών στις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να συνδράμουν σε οτιδήποτε χρειαστεί. #acharnes#μένουμε_ασφαλείς#covid19#κορονοϊός#dimosacharnon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *