Ο πρώτος έγραψε βιβλίο για τα Ίμια και τον Οτζαλάν και ο δεύτερος για την σφαγή των νηπίων.

Και για να μιλήσουμε σοβαρά είναι θράσος και ξετσιπωσιά να αναφέρεται ο κ. Πάγκαλος γι’ αυτά τα δύο θέματα, αφού αυτός ως υπουργός εξωτερικών τότε, και ο κ. Σημίτης ως πρωθυπουργός είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι.

Η παράδοση του Οτζαλάν στους Τούρκους είναι ίσως η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία της Ελλάδος, αφού παραβίασε τον ιερό θεσμό του “ικέτη” ο οποίος ίσχυε από αρχαιοτάτων χρόνων.

Η προδοσία των Ιμίων είναι ιστορικά κομβική, γιατί από τότε οι Τούρκοι “γκρίζαραν” το Αιγαίο, με αποτέλεσμα οι διεκδικήσεις τους να μην έχουν τελειωμό.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι έγραψε βιβλίο και ο τότε ΓΕΕΘΑ κ. Λυμπέρης. Κατά τους όρκους όμως που είχε δώσει ως στρατιωτικός, είχε υποχρέωση πρωτίστως στο Σύνταγμα και να διαφυλάξει ακέραια και αλώβητη την εθνική κυριαρχία. Σε περίπτωση δε που οι εντολές των πολιτικών προϊσταμένων του, έρχονται σε σύγκρουση με τα παραπάνω, οφείλει να μην υπακούσει και να πράξει δεόντως. Αυτός όμως προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια των πολιτικών και να το θεωρεί επαρκή δικαιολογία.

Χάρης Δημούτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *