Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Αχαρνών με την ένταξη της πρότασής του στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου

Μία ακόμη πρόταση του Δήμου Αχαρνών εντάχθηκε στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αχαρνών συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των Δήμων που ετοίμασαν προτάσεις για την «Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας 4: Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ)», η οποία εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Έτσι ο Δήμος είναι προσωρινός δικαιούχος ποσού χρηματοδότησης 74.400 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, κάτι το οποίο θα ανοίξει το δρόμο του εκσυγχρονισμού με τη χρήση υπηρεσιακών ηλεκτρικών οχημάτων. Απώτερος στόχος η εξοικονόμηση πόρων, κυρίως όμως η προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προκειμένου η ηλεκτροκίνηση να μπει στη ζωή των πολιτών, αποφέροντας μεγάλα οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Θεωρείται δεδομένο πως η ηλεκτροκίνηση θα αποκτήσει πολύ σύντομα πρωταγωνιστικό ρόλο και η χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης και στάθμευσης είναι βασικό προαπαιτούμενο. Παράλληλα ο Δήμος Αχαρνών αποδεικνύει εμπράκτως πως διεκδικεί κάθε δυνατότητα να εκμεταλλευτεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να βγει κερδισμένη η πόλη σε υποδομές και έργα και ωφελημένοι οι δημότες της, όπως επεσήμανε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Διανομή προϊόντων (ΤΕΒΑ)

Στις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου 2020, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Πετάκος με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας (Κεντρική Δομή και Παράρτημα Ρομά) εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, προχώρησε σε διανομή προϊόντων στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Αχαρνέων Ιππέων και Μεγάλου Βασιλείου στις εργατικές κατοικίες του Δήμου Αχαρνών.  

Συνολικά, 1.246 οικογένειες έλαβαν νωπά προϊόντα (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό), είδη παντοπωλείου (ρύζι, κριθαράκι, γάλα, φακές, ζάχαρη, αλεύρι, χυλοπίτες, ελαιόλαδο, φρυγανιές), χαρτί υγείας.

Επισημαίνεται, ότι λόγω των έκτακτων μέτρων για τον Covid-19, η διανομή διήρκησε τρεις μέρες από τις 9.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. όπου οι δικαιούχοι προσέρχονταν για την παραλαβή των προϊόντων τους κατόπιν ραντεβού και ενημέρωσης μέσω σχετικού μηνύματος. Επιπλέον, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας όπως η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού και η χρήση μάσκας. Ακόμα, ο κάθε δικαιούχος είχε το δικό του στυλό για την παραλαβή των προϊόντων του σύμφωνα με τις οδηγίες του μηνύματος.    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *