Ο Δήμος Αχαρνών είθισται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες να βραβεύει όλους τους μαθητές των Λυκείων που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Φέτος είχαμε έναν λόγο περισσότερο να βραβεύσουμε τα παιδιά μας που βρέθηκαν να δίνουν τη δική τους μάχη κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Αναγκάστηκαν να μείνουν για μήνες εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, να προετοιμαστούν σε συνθήκες λοκ ντάουν, να προσαρμοστούν στην τηλε-εκπαίδευση, να συνδυάσουν το διάβασμά τους με τις ιδιάζουσες συνθήκες της πανδημίας. Θα είχαμε λοιπόν ένα λόγο παραπάνω να τους δούμε από κοντά, να τους τιμήσουμε, να αποδώσουμε τα εύσημα για την προσπάθειά τους.

Δυστυχώς όμως οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες ίσως μάλιστα ακόμη πιο ιδιαίτερες. Οι απαγορεύσεις μετακινήσεων και συναθροίσεων δεν μας επιτρέπουν να πράξουμε κάτι διαφορετικό. Θα μπορούσαμε ίσως να προχωρήσουμε σε μια τελετή μέσω διαδικτύου, θεωρήσαμε όμως πως κάτι τέτοιο θα ήταν απλά διαδικαστικό, δεν θα είχε ουσία και νόημα.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να μεταθέσουμε την τελετή βράβευσης των επιτυχόντων εν ευθέτω χρόνο, όταν πλέον οι συνθήκες θα το επιτρέπουν. Περιμένουμε με χαρά να συγχαρούμε και να αγκαλιάσουμε τα παιδιά της πόλης μας και να τους αποδείξουμε πόσο περήφανοι είμαστε για την προσπάθειά τους.

Μέχρι τότε μένουμε ασφαλείς, στηρίζουμε τα νιάτα της πόλης μας και υποστηρίζουμε τα παιδιά που πήραν τη σκυτάλη και ετοιμάζονται για τις δικές τους εξετάσεις υπό παρόμοιες συνθήκες. Τους έχουμε εμπιστοσύνη πως θα τα καταφέρουν.

Χρόνια πολλά σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους μαθητές και τις οικογένειές τους.  Μακάρι ο νέος χρόνος να ευοδώσει τα όνειρά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *