Δεν δημοσιεύθηκε πρωτοφανώς κλινική μελέτη.Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκεί η ανοσία και ποιες οι παρενέργειες κυρίως για πιο ευπαθείς.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων της Γερμανικής Ιατρικής Εταιρείας δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί προς το παρόν κι επικρίνει την κατάσταση της μελέτης με τους κατασκευαστές εμβολίων mRNA. Καταγγέλει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες στηρίζουν τα όποια αποτελέσματά τους σε μηδαμινό πολύ περιορισμένο αριθμό εθελοντών που υποβλήθηκαν στον εμβολιασμό.Επικρίνει όσους μίλησαν για ασφαλή εμβόλια. Δηλώνει δεν θα εμβολιαστώ. Καταγγέλει είναι ανεπαρκές κι άγνωστο το δείγμα των δοκιμών. και ότι δεν δημοσιεύθηκε πρωτοφανώς κλινική μελέτη.Ενώ είπε δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκεί η ανοσία και ποιες οι παρενέργειες κυρίως για πιο ευπαθείς.

Μόνο 170 “μολυσμένα” άτομα από BioNTech και 90 από τη Moderna δόθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία – αν και δεν ήταν σαφές εάν ήταν επίσης άρρωστοι.
Σε μια συνέντευξη στην Die Welt 5/12/20 , ο πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμάκων της Γερμανικής Ιατρικής Εταιρίας,ο καθηγητής Wolf-Dieter Ludwig, με τίτλο “δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος πώς λειτουργεί το εμβόλιο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου” επέκρινε την κατάσταση της μελέτης με τα εμβόλια της BioNTech και της Moderna – και ως εκ τούτου προς το παρόν δήλωσε δεν θα εμβολιαζόταν κατά του Covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *