Τα μυστήρια που κρύβουν τα βασιλικά κτήματα αναμένονται να συνεχιστούν έως ότου ανοίξουν και τα 70 μπαούλα και τα συρτάρια, έως ότου δηλαδή φωτιστεί η κάθε γωνιά του κτήματος του Τατοΐου

Σχεδόν 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης βρέθηκαν καλυμμένα από σκόνη στο βασιλικό κτήμα του Τατοΐου καθώς και σε άλλα βασιλικά ακίνητα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΒΗΜΑτοδότη, περίπου 70 βαλίτσες και μπαούλα της βασίλισσας Φρειδερίκης σχεδόν εξαφανισμένα, βρέθηκαν στο βασιλικό κτήμα του Τατοΐου. Τα μπαούλα και οι βαλίτσες άρχισαν να αποκαλύπτονται με προσοχή και με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι αρχαιολόγοι για τα αρχαία αντικείμενα, ώστε όταν εμφανισθούν στο φως να μην πάθουν καμμία φθορά.

Τόσα χρόνια οι βαλίτσες παρέμεναν εξαφανισμένες  σε ντουλάπες και σε ερμάρια χωρίς ποτέ κανείς να ενδιαφερθεί για το τι έχουν μέσα. Οι βαλίτσες δεν είχαν μεταφερθεί αλλού, όπως είχε μεταφερθεί με νταλίκες η υπόλοιπη βασιλική περιουσία. Τα μυστήρια που κρύβουν τα βασιλικά κτήματα αναμένονται να συνεχιστούν έως ότου ανοίξουν και τα 70 μπαούλα και τα συρτάρια, έως ότου δηλαδή φωτιστεί η κάθε γωνιά του κτήματος του Τατοΐου.

Την όλη επιχείρηση την έχει αναλάβει προσωπικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία συχνά επισκέπτεται το βασιλικό κτήμα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρέθηκαν στον σταύλο του Βασιλέως Γεωργίου, πέραν από τις άμαξες και πολλά μπουκάλια κόκκινου ξηρού κρασιού κάπου 70 χρονών με την ετικέτα  να γράφει «Δεκέλεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *