Συνεχίζουν στο όνομα του «ανθρωπισμού» να προσπαθούν να αποκτήσουν «πάτημα» στα ελληνικά νησιά γερμανικές εταιρείες, χρηματοδοτώντας υπηρεσίες για μετανάστες.

Αυτή την φορά ήταν η ΜΚΟ «Stand by Me Lesvos» που έλαβε χρηματοδότηση από την Logitech Germany, όπως η ίδια ομολογεί, προκειμένου να προσφέρει «δωρεάν μεταφορά» από τον καταυλισμό του Μαυροβουνίου (καρά τεπέ) στην πόλη της Μυτιλήνης. Το γιατί  και το πώς είναι ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να μας εξηγήσουν αυτοί οι οποίοι κάνουν λόγο για κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα.

Τώρα όσον αφορά το πώς μια ΜΚΟ από την Λέσβο παίρνει τέτοιου είδους χορηγίες απευθείας από την Γερμανία, υπάρχουν απαντήσεις.

Κάτι που τόνιζαν γερμανικές πηγές είναι ότι κάποιες από τις ΜΚΟ που λειτουργούν στο νησί, έχουν απλά για «φιγούρα» κάποιους Έλληνες μπροστά, που απλά βγάζουν «χαρτζηλίκι» και «κερδίζουν κάποιους πόντους», ενώ στην πραγματικότητα «κουμάντο» κάνουν Γερμανοί που βρίσκονται από πίσω.

Εάν συμβαίνει αυτό και στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς άλλος παρά οι εμπλεκόμενοι και οι αρμόδιες αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *