Περιορισμένες και χωρίς την πραγματοποίηση παρελάσεων λόγω της κατάστασης και με στόχο την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού θα είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Με βάση τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών οι εκδηλώσεις θα έχουν εξαιρετικά περιορισμένο χαρακτήρα, λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρόλα αυτά ο Δήμος Αχαρνών θα αποδώσει τις τιμές που αρμόζουν σε αυτή τη μέρα μνήμης για τους ήρωες της πατρίδας μας. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη σημαιοστολιστεί το Δημαρχείο, το Κοινοτικό Κατάστημα Θρακομακεδόνων και άλλα σημεία της πόλης. Παράλληλα ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός έχει δώσει οδηγία για φωταγώγηση του Δημαρχείου στα γαλανόλευκα χρώματα της σημαίας μας για το διήμερο 27ης και 28ης Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα θα υπάρξει φωταγώγηση κεντρικών σημείων, αλλά και προβολή σε οθόνη στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, σύμφωνα με την ισχύουσα εγκύκλιο, ο Δήμαρχος Αχαρνών θα καταθέσει δάφνινο στεφάνι στο Ηρώον, με αυστηρά μέσα προστασίας και περιορισμό στον αριθμό των παρευρισκομένων.

«Είναι μια ιδιαίτερη συγκυρία για τη χώρα μας η φετινή επέτειος, καθώς υπάρχει και πάλι μια απειλή. Ο φετινός εορτασμός αναγκαστικά λόγω των συνθηκών θα είναι περιορισμένος, αλλά εμείς θα αποδώσουμε στο μέτρο του δυνατού τις τιμές που αξίζουν στους προγόνους μας για τους αγώνες τους», τόνισε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *