Επιστροφή στο παρελθόν των συμβάσεων έργου, για τις προσλήψεις σχολικών καθαριστριών ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.  Και αυτό, ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα προηγήθηκαν πομπώδεις δηλώσεις για το πόσο σημαντική ήταν η πρόσφατη παρέμβαση της Κυβέρνησης που αντικατέστησε τις συμβάσεις έργου με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατετέθη χθες βράδυ, ορίζει τα εξής:

« Προσωπικό καθαριότητας σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ειδικά για το σχολικό έτος 2020-2021 οι Δήμοι μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, με τους όρους σύναψης που ίσχυαν κατά το σχολικό έτος 2019-2020, χωρίς την έγκριση της Επιτροπής της υπ’ αρ. 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, σε αριθμό έως 20 % των εγκεκριμένων θέσεων με την υπ’ αρ. ΔΙΠΑΑΔΓ.ΕΓΚΡ./134/15827/19.8.2020 απόφαση έγκρισης, κατά παρέκκλιση του άρθρου 6 του ν.2527/1997 και οποιασδήποτε άλλης διάταξης. 

Η προκαλούμενη δαπάνη καλύπτεται από τους προϋπολογισμούς των Δήμων. »

Η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνει ότι από το άρθρο προκαλείται «δαπάνη των προϋπολογισμών των οικείων Δήμων, από τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων σε αριθμό έως 20% των εγκεκριμένων θέσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ι.δ.ο.χ.) καθαριστριών, ειδικά για το σχολικό έτος 2020-2021, κατά παρέκκλιση της σχετικής νομοθεσίας. Η εν λόγω δαπάνη, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, εκτιμάται στο ποσό των 18,5 εκατ. ευρώ περίπου. »

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *