Της Κύρας Αδάμ

Η Ελλάδα έχει αποδεχθεί ,(χθες στην Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ) και ξεκινά, (σήμερα στο ΝΑΤΟ), διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την μείωση της μεταξύ τους έντασης με βάση την ατζέντα του ΝΑΤΟ για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ατζέντα του ΝΑΤΟ:

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα πλησιάζουν ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ τα τουρκικά αεροσκάφη ώστε να μην υπάρξει ατύχημα. Δηλαδή, θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ στα ελληνικά αεροσκάφη να ΑΝΑΧΑΙΤΖΟΥΝ τα τουρκικά , αλλά δεν υπάρχει πρόβλεψη να ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ από την περιοχή ταυτοχρόνως και τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία αντιθέτως θα εξακολουθούν «το πρόγραμμα τους».

Πρόκειται περί παλαιάς τουρκικής πρότασης του 2000 προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για τις ασκήσεις στο Αιγαίο, τις οποίες είχε απορρίψει συλλήβδην η τότε στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΑ υπό τον πτέραρχο Λυτζεράκο.
Στην περίπτωση που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεχθεί –τώρα- αυτή την παλιά τουρκο-νατοϊκή πρόταση, εγείρεται αυτομάτως θέμα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία, διότι,

Στην περίπτωση που τα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονται εντός του Διεθνούς Εναερίου Χώρου στο Αιγαίο ή στην Αν. Μεσόγειο δεν υπάρχει πρόβλημα για κανέναν. Στην περίπτωση όμως- που είναι και το βασικό πρόβλημα- τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ των 10νμ- ενώ αναγνωρίζουν μόνον τα 6νμ ως ΕΕΧ- τότε παραβιάζουν ελληνική κυριαρχία. Και γι’ αυτό το λόγο τα ελληνικά αεροσκάφη είναι υποχρεωμένα να αναχαιτίσουν τα τουρκικά λόγω παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας. Αν δεν το πράξουν, δηλαδή δεν αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη , σύμφωνα με την τωρινή νατοϊκή πρόταση, τότε εγείρεται θέμα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

Η νατοϊκή πρόταση για τα ΜΟΕ, η οποία έχει ήδη συμφωνηθεί στις προηγούμενες επαφές τους μεταξύ των Μέρκελ- Τραμπ- Στόλτεμπεργ- Ερντογάν, μεθοδεύει την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ όλων των πολεμικών πλοίων ( ελληνικών και τουρκικών) από την Αν. Μεσόγειο. Δηλαδή τα τουρκικά πλοία θα αποχωρήσουν από την περιοχή των τουρκικών ΝΑVΤΕΧ για έρευνες του Ορους Ρέις, αλλά θα αποχωρήσουν και τα ελληνικά πολεμικά πλοία από την περιοχή Ρόδου Καστελόριζου.

Πρόκειται περί μιας κραυγαλέας υποστήριξης των τουρκικών συμφερόντων σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας, διότι η Τουρκία έχει καταλάβει παράνομα και έχει τουρκοποιήσει περιοχή μη οριοθετημένης ΑΟΖ, που άπτεται και ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ τα ελληνικά πολεμικά πλοία εχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Ρόδου /Καστελόριζου για την αποτροπή παραβίασης ελληνικής κυριαρχίας και ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία, όπως η ίδια απειλεί να πράξει.

Οι νατοϊκές αυτές προτάσεις, στην περίπτωση που γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση συνιστούν την μεγαλύτερη προσβολή και παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας, διότι εμείς θα φύγουμε από το σπίτι μας και οι Τούρκοι από το χωράφι μας.
Σημειώνεται ότι θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις προκειμένου οι απαράδεκτες αυτές νατοϊκές προτάσεις να γίνουν αποδεκτές τώρα, μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην αναγκαστεί η Ευρωπαϊκή Προεδρία και κυρίως το Βερολίνο να συζητήσουν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *