Η αριστερά και οι σοσιαλδημοκράτες ”μπλόκαραν” ψήφισμα από το ΕΛΚ στο ευρωκοινοβούλιο, το οποίο κατήγγειλε την τουρκική επιθετικότητα κατά Ελλάδας-Κύπρου. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ΕΛΚ αναφέρει: 

 Είμαστε έκπληκτοι που η Αριστερά μπλόκαρε ψήφισμα κατά της Τουρκίας 

Με πρωτοβουλία του ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου την επόμενη εβδομάδα.

Γι’ αυτό. ο πρόεδρος της ομάδας Μάνφρεντ Βέμπερ, ζήτησε επείγουσα συζήτηση με τον Ύπατο εκπρόσωπο Γιόζεφ Μπορέλ και δήλωσε πως «Η Τουρκία κλιμακώνει μόνο μέρος της σύγκρουσης με την Ευρώπη και η κατάσταση επιδεινώνεται. Οι τούρκικες δυνάμεις ασφαλείας επιτίθενται στα ελληνικά σύνορα σε τακτική βάση, ενώ εντείνονται συνεχώς και οι προσπάθειες γεωτρήσεων στα ύδατα της Κύπρου. Η ΕΕ δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητες αυτές τις επιθέσεις».

Ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης-επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας της ομάδας ΕΛΚ την ίδια στιγμή δήλωσε: 

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν προκαλεί άλλη μία προσφυγική κρίση προς όφελός του στην πλάτη των απελπισμένων ανθρώπων. οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα στην Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι το παρατράβηξε και ότι πρέπει να σταματήσει να προκαλεί την ΕΕ.’»

Πρόσφατα έχουν κλιμακωθεί οι παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας της ομάδας του ΕΛΚ Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε πώς ”Περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιδείξει αλληλεγγύη στην πράξη Και να υπερασπιστεί σθεναρά την Κύπρο και την Ελλάδα ενάντια στην τούρκικη επιθετικότητα. αν τα ισχύοντα μέτρα δεν σταματήσουν τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας είναι σαφές ότι πρέπει να αυξήσουμε περαιτέρω την πίεση”.

Η Ομάδα του ΕΛΚ ζήτησε μια ισχυρή δήλωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια συζήτηση και ένα ψήφισμα, για να καταγγείλει τις ενέργειες της Τουρκίας.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τις άλλες πολιτικές ομάδες, οι Σοσιαλιστές (S&D) και οι Κομμουνιστές (GUE) μπλόκαραν ένα Ψήφισμα επί του θέματος. «Υπό το φως των πραγματικών γεγονότων, είναι ακατανόητο ότι τα κόμματα της Αριστεράς ακυρώνουν ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημείωσαν οι ευρωβουλευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *