Τα κράτη μέλη της ΕΕ που αμφισβητούν την «ιδεολογία του φύλου» (“gender ideology”) και δεν συμμορφώνονται θα τιμωρούνται με μπλοκάρισμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων

Γράφει ο Νικόδημος Καλλιντέρης
Τα παιδιά θα μπορούν να επιλέγουν το φύλο τους σε οποιαδήποτε ηλικία, σύμφωνα με τις νέες προτάσεις της ΕΕ που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ που αμφισβητούν την «ιδεολογία του φύλου» (“gender ideology”) και δεν συμμορφώνονται θα τιμωρούνται με μπλοκάρισμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Τα ανωτέρω περιλαμβάνονται σε επίσημο κείμενο της ΕΕ που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 και φέρει τον τίτλο “Union of Equality – LGBTQI+ Equality Strategy 2026-2030”.
Συγκεκριμένα στη σελ. 15 του εγγράφου διαβάζει κανείς ότι:
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διευκολύνει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη νομικών διαδικασιών αναγνώρισης του φύλου που βασίζονται στην αυτοδιάθεση και ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ».
Η Maya Forstater, διευθύνουσα σύμβουλος της βρετανικής οργάνωσης «Το φύλο μετράει» (“Sex Matters”) δήλωσε στην εφημερίδα Telegraph:
«Αυτή η ανατριχιαστική στρατηγική σε επίπεδο ΕΕ προωθεί τον νομικό αυτοπροσδιορισμό του φύλου για παιδιά κάθε ηλικίας και την απαγόρευση της θεραπείας μέσω συζήτησης για ευάλωτα παιδιά. Είναι ευτύχημα που οι Βρετανοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα με βάση το φύλο (“sex-based rights”) δεν έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλητική στρατηγική και την επιζήμια κατάληψη των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, πέραν των δικών μας προκλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι ακτιβιστές για τα θέματα φύλου έχουν εδραιώσει την ιδεολογία τους στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα με καταστροφικές συνέπειες για τις γυναίκες και τα κορίτσια, τα ευάλωτα παιδιά και τα ομοφυλόφιλα πρόσωπα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *