“Το να μην κάνεις παιδιά, εξαιτίας της καριέρας, δεν είναι ελευθερία”, δήλωσε η Μελόνι, κατά την παρέμβασή της σε ημερίδα που οργανώθηκε στην Ρώμη.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε σήμερα στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας και στις αιτίες που, κατά την άποψή της, συνέβαλαν στην δημιουργία του.

“Κάποιοι κακοί δάσκαλοι αποφάσισαν ότι ο ρόλος του γονέα είναι ξεπερασμένος. Μπορούμε να επενδύσουμε χρήματα, να κάνουμε σημαντικές επιλογές, αλλά αυτό δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα, αν δεν αλλάξουμε, στην πηγή της, την δραματική τάση υπογεννητικότητας η οποία βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη του έθνους μας”, συμπλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Μελόνι “καμία παρέμβαση δεν θα είναι ποτέ αρκετή, αν δεν αλλάξει η θέση που επικράτησε επί χρόνια, η οποία υποστήριζε ότι κάνοντας παιδί, μπορείς να χάσεις την ελευθερία, τα όνειρα, την καριέρα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, την ομορφιά σου”.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, τέλος, με αναφορά στην παρένθετη μητρότητα, τόνισε: “η ενοικιαζόμενη μήτρα είναι απάνθρωπη πρακτική, διότι τα παιδιά δεν είναι εμπόρευμα που πωλείται στα μαγαζιά. Σύντομα, θα αποτελέσει οικουμενικό αδίκημα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *