Υπουργικό συμβούλιο για λύσεις στα “μαϊμού” προϊόντα που αγοράζουμε ως ντόπια (!) και για 20.000 περιπτώσεις αισχροκέρδειας (!!). Τόση κατάντια πια…;

Και για να καταλάβουμε και εμείς, πριν τρελαθούμε… Ποιο είναι το καινούργιο που μάθαμε από τις “ειδήσεις” του χθεσινού μας υπουργικού συμβουλίου;

Μήπως είναι η αισχροκέρδεια; Μήπως οι “μαϊμούδες” τρόφιμα που μας πουλάνε, αλλά εμείς τις ξέρουμε πιο καλά από το κράτος που μόλις τις πήρε χαμπάρι…;

Μη μας πείτε, τέλος, ότι είναι τα πρόστιμα. Αυτά που βεβαίως και τα έχουν λογαριάσει στις τιμές, οι γνωστοί-άγνωστοι… που μας κλέβουν χρόνια τώρα. Τα έχουμε πληρώσει κι αυτά. Και τα πληρώνουμε ακόμη….

Αν το κράτος έμαθε τώρα την αισχροκέρδεια και τις “μαϊμούδες” στα δήθεν ελληνικά τρόφιμα ας ρωτήσει έναν μισθωτό (του ιδιωτικού τομέα όμως) και θα του μάθει όλα όσα χρειάζεται…

Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι ο “βόθρος” που ανοίχθηκε σε ό,τι λέγεται αγορά όπου μεταξύ άλλων κυκλοφορούν 720 τόνοι μέλι ως ελληνικό αλλά το δικό μας μέλι είναι μόνο τα 20 κιλά…, 200 τόνοι κρέατα ντόπια που κανείς δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια τους και φέτα “ελληνική” μαζί με γάλατα που σε κάνουν να αυτοκτονείς αντί να φας…Το θέμα μας είναι ότι κυκλοφορούν..(!!)

Το θέμα μας δεν είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση βρήκε τον “βόθρο” να βρωμάει απελπιστικά από το 2019 και θα τον αδειάσει το 2024 (!!) με μέτρα που θα αναθέσει στους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το θέμα μας είναι ότι οι ίδιοι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούσαν μέχρι σήμερα που η κυβέρνηση (όπως λέει) έπεσε επάνω στον “βόθρο” (!!).

Κατά τη δική μου άποψη,  το μόνο σημαντικό στοιχείο από το σήριαλ με το κυνήγι στις τιμές και στις “μαϊμούδες” προϊόντα ελληνικής παραγωγής είναι η επίσημη πολιτική ομολογία από την κυβέρνηση ότι αυτή την κατάσταση την εντόπισε το 2019 (!!).

Που σημαίνει ότι μέχρι το 2019 (άγνωστο από πότε…) ζούμε μέσα σε αυτόν τον “βόθρο” αίσχους και αισχροκέρδειας και μόλις τώρα έχουμε και πολιτική ομολογία. Τι ομολογία; Του μπάχαλου που επικρατεί στο κατά τα άλλα κράτος μέλος της Ε.Ε. (!!)

Και ας μην πάμε στα παλιά χρόνια της “ευτυχίας” του σοσιαλισμού μας… με τη δεδομένη φροντίδα των πολιτών του…. Ας μείνουμε στη χρεοκοπία του 2008 μέχρι και σήμερα. Στη 15ετία που κόπηκαν και μισθοί και δώρα και διάφορα επιδόματα. Ας μείνουμε και ας αναζητήσουμε ένα-δυο πράγματα.

Το κράτος δηλαδή μας είχε γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια και όλα τα 15 χρόνια της χρεοκοπίας,  που προκάλεσε το κράτος (!!) αφού οι λόγοι της χρεοκοπίας ήταν καθαρά δημοσιονομικοί.

Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια (2008-2024) οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί δεν λειτούργησαν ώστε να βρουν τους συγκεκριμένους της αισχροκέρδειας; Οι μηχανισμοί έβλεπαν τις “μαϊμούδες” τροφίμων στην αγορά και τις άφηναν ελεύθερες για τις ανακαλύψουμε ξανά σήμερα (!!).

Ούτε οι πολιτικοί της 15ετούς χρεοκοπίας μας πήραν χαμπάρι…; Έχουμε αλλάξει 5 κυβερνήσεις από τότε. Μας δούλεψαν οι πάντες και το ανέχθηκε όλη η Βουλή και τα δεκανίκια της… Γιατί αν ήταν διαφορετικά δεν θα είχαμε τις 20.000 περιπτώσεις αισχροκέρδειας σε είδη που να δικαιολογούν 12.000.000 ευρώ σε πρόστιμα; Πού ζούμε λοιπόν. Ζούμε15 χρόνια σε χρεοκοπία και σε μπάχαλο, που κανείς πολιτικός δεν ήθελε να κάνει κάτι…; Υπάρχει απάντηση;

george.kraloglou@capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *