Τι είχε δηλώσει η Ylva Johansson, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων παρουσία Καιρίδη

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του, ο πρώην διευθυντής της Frontex, του οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των συνόρων, Φαμπρίς Λεγκέρι μιλάει για το χρόνο του στον οργανισμό συνοριοφυλάκων της ΕΕ, Frontex. Ως επικεφαλής, ήθελε απεγνωσμένα να προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα από τους παράνομους μετανάστες, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό σταμάτησε ρητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Frontex, επίσημα γνωστή ως Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, είναι ένας οργανισμός της ΕΕ που είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των προσπαθειών ελέγχου των συνόρων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 2004 και έχει την έδρα της στην Βαρσοβία της Πολωνίας.

Από το 2015 έως το 2022, ο Λεγκέρι, ο οποίος πλέον έχει πολιτικοποιηθεί προς τα δεξιά, ήταν επικεφαλής της Frontex. Εκείνη την περίοδο, έκανε όνομα ως ισχυρός υποστηρικτής μιας αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής. Ωστόσο, τώρα λέει ότι εκείνη την περίοδο είχε απέναντί του την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε ακριβώς το αντίθετο στο μυαλό της.

Σε συνέντευξή του στο Le Journal du Dimanche, ο Γάλλος εξηγεί το μήνυμα που άκουσε επανειλημμένα από την ηγεσία της ΕΕ! «Φέρτε τους μετανάστες εδώ και καλωσορίστε τους. Είτε το θέλετε είτε όχι, είμαστε μια γερασμένη ήπειρος και γι’ αυτό πρέπει να τους αφήσετε να μπουν», θυμάται και υπογραμμίζει: «Μπροστά σε αυτόν τον νέο προσανατολισμό, τις επιθέσεις και τον εκφοβισμό που υπέστη, συνειδητοποίησα ότι για να υπερασπιστώ τις πεποιθήσεις μου και την ήπειρο από τη μεταναστευτική βύθιση, έπρεπε να ασχοληθώ ο ίδιος με την πολιτική». «Οι δηλώσεις του Fabrice Leggeri για τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι απλώς ψευδείς», απαντά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ωστόσο, ο Λεγκέρι στόχευε στη φύλαξη των συνόρων, που είναι και ο κύριος κλάδος της Frontex. Ένιωθε όμως απογοητευμένος και εγκαταλελειμμένος, λέει στη συνέντευξη. Η γαλλική κυβέρνηση τον πίεσε να παραιτηθεί, προσθέτει. Η Γερμανία δεν ήταν επίσης πολύ ενθουσιώδης με την δουλειά του.

Τον Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια πρόταση για την παροχή εργασίας και δωρεάν γλωσσικών μαθημάτων σε παράνομους μετανάστες που δεν έχουν καμία πιθανότητα ασύλου. Η οικογενειακή επανένωση θα ήταν επίσης δυνατή. Η Ευρωπαία Επίτροπος Ylva Johansson δηλώνει ότι αυτό είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση των επερχόμενων ελλείψεων εργατικού δυναμικού στις ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που ακούμε και στην Ελλάδα!

Πρόσφατα, η Ylva Johansson, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι θα λιμοκτονήσουν χωρίς την μετανάστευση! Δίπλα της μάλιστα ήταν ο υπουργός μετανάστευσης της Ελλάδας, κ. Καιρίδης!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *