Ο γνωστός δημοσιογράφος και Διευθυντής της Εστίας από το 2017, Μανώλης Κοττάκης, συνέταξε αποκαλυπτικό άρθρο με τίτλο “Η NΔ (με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών) αντιγράφει τους μπολσεβίκους και μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω!” (11/02/2024)

Διαβάζουμε στις πρώτες γραμμές του άρθρου:

“Τα πρωτοπαλλήκαρα του Λένιν κατήργησαν τα φύλα και θέσπισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το 1920! Ενα αποκαλυπτικό κείμενο. Το βιβλίο «Πώς βλέπω τον σημερινό κόσμο», το οποίο παρουσιάζει την ομιλία του Ρώσου προέδρου Πούτιν στη Λέσχη Συζητήσεων Valdai. Οι συντάκτες του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών υποστηρίζουν ότι με τη θέσπισή του ωθούν τη χώρα πολλά χρόνια μπροστά. Και όσοι υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη μας επιστρέφουν στον βαθύ Μεσαίωνα. Είναι, όμως, έτσι; Υπέπεσε προσφάτως στην αντίληψή μου το κείμενο ενός  υψηλόβαθμου Ανατολικού αξιωματούχου, ο οποίος, αντί για τη θεωρία, μίλησε για την πράξη. Εξήγησε με επιχειρήματα γιατί όλο αυτό είναι λάθος. Και εξήγησε τι έκαναν οι μπολσεβίκοι το 1920 στην πρώην ΕΣΣΔ…” 

Αν προσθέσουμε στην αποκάλυψη αυτή τις πρόσφατες σκανδαλώδεις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου (7/2/2024): «αυτά τα λύνει το κράτος. Εγώ θα τα λύσω; Εγώ κοιτάζω τα εκκλησιαστικά», μπορεί κανείς εύκολα να αρχίσει σοβαρά να αναρωτιέται, που πάμε;

Αν ένας δημοσιογράφος καταλήγει πως: “Το κόστος των κακοσχεδιασμένων κοινωνικών πειραμάτων ξεπερνά μερικές φορές κάθε πρόβλεψη. Τέτοιες ενέργειες μπορούν να καταστρέψουν όχι μόνο τα υλικά, αλλά και τα πνευματικά θεμέλια της ανθρώπινης ύπαρξης, αφήνοντας πίσω τους ηθικά συντρίμμια, όπου τίποτα δεν μπορεί να χτιστεί, ώστε να τα αντικαταστήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα”, πώς ο πνευματικός ηγέτης της εκκλησιαστικής μας διοίκησης, η Ιερά Σύνοδος, οι κληρικοί, οι Μοναχοί και Μοναχές… δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;

Η διακοπή της πνευματικής κοινωνίας μαζί τους είναι το ηλεκτροσόκ που θα τους συνεφέρει. Χρειάζονται όχι μόνο προτάσεις για αφορισμό των πολιτικών που θα υπερψηφίσουν τον βλάσφημο αυτό νόμο, αλλά και διακοπή της πνευματικής κοινωνίας με όσους Επισκόπους δεν προχωρήσουν στον αφορισμό τους.

Το μαχαίρι είναι δίκοπο, θα πρέπει όλοι να αρθείτε στο ύψος της ευθύνης που σας αναλογεί.

Καλή ομολογία! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *