Γύφτοι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους και πετούν πέτρες σε ΜΑΤ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση με τους Ρομά μετά τον θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία, έπειτα από καταδίωξη.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τόσο στους δρόμους, όσο δυστυχώς και στα social media, όπου αναρτήθηκε βίντεο με πρωτοφανείς απειλές από Γύφτο:

«Αν γίνει πόλεμος θα σκοτώνω Έλληνες. Θα τινάζω μυαλά αστυνομικών», ανέφερε νεαρός Γύφτος σε βίντεο που ανέβασε στο ΤikTok.

Στην αρχή ο μέχρι στιγμής άγνωστος μίλησε για το θάνατο του 17χρονου, μετά λέει ότι εύχεται να γίνει πόλεμος και πως αν γίνει «θα είμαστε οι πρώτοι εχθροί της Ελλάδας. Με τόσο ρατσισμό και κακία θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα».

Παράλληλα νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης με δεκάδες Γύφτοι να κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους  για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού στη Βοιωτία και να στήνουν πύρινα οδοφράγματα σε Μέγαρα, Θήβα, Αλίαρτο και Θεσσαλονίκη.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ στα Μέγαρα με αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου μια ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι συγκεντρωμένοι Γύφτοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και πετούσαν πέτρες στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Ομάδα Γύφτων έσπασε τις τζαμαρίες λεωφορείου τη στιγμή που αυτό επέστρεφε από το Ναύπλιο. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.

Επεισόδια σε Θήβα και Αλίαρτο – Τραυμάτισαν τον δήμαρχο Αλιάρτου

Κλιμακώνονται τα επεισόδια στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Γύφτων. Στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρωθεί Γύφτοι, έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.

Είναι η δεύτερη μέρα όπου η συγκοινωνία στην Εθνική οδό Λιβαδειάς – Θήβας γίνεται μέσα από παρακαμπτήριους ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί την κατάσταση από πολύ κοντά για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Οι νεαροί Γύφτοι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα και έχει δημιουργηθεί μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή.

Η ένταση που επικράτησε στην Αλίαρτο από ομάδες ατόμων που έκλεισαν με φωτιές την περιφερειακή οδό Θηβών – Λειβαδιάς φαίνεται και στο βίντεο που ανάρτησε ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Ντασιώτης.

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στην Αλίαρτο το βράδυ της Τρίτης όταν ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης επιχείρησε να προσεγγίσει τους συγκεντρωμένους Γύφτους και να τους καθησυχάσει.

Οι συγκεντρωμένοι του πέταξαν αντικείμενα μπουκάλια με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου για τις πρώτες βοήθειες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *