Πολύ επιτυχημένη ήταν η επιλογή του Δημάρχου να προτείνει τον Θέμη Οικονόμου για πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου. Απεδείχθη η καλλίτερη επιλογή. Αλλά ουδείς αλάνθαστος. Στις 4 Απριλίου σε συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου η περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Ευρώπη Κοσμίδη, ζήτησε να πάρει τον λόγο, υποθέτουμε για να αναφερθεί σε θέματα που έχουν σχέση με την Περιφέρεια Αττικής και αφορούν τον Δήμο Αχαρνών.

Στο δημοτικό Συμβούλιο εφαρμόζεται πάγια τακτική, μετά τις ανακοινώσεις και τις παρεμβάσεις των Συμβούλων, να δίνεται ο λόγος σε εκπροσώπους συλλογικών οργάνων, ακόμη και σε απλούς πολίτες, ώστε να παρουσιάζουν προβλήματά τους. Βεβαίως να πληροφορήσουμε ότι στο προηγούμενο (με φυσική παρουσία) Συμβούλιο, είχαν παρευρεθεί κάποιοι, οι οποίοι με φωνασκίες εμπόδιζαν την λειτουργία του, μεταβάλοντας τον χώρο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Εμείς προσωπικά συμβουλεύσαμε τον Πρόεδρο να διακόψει την συνεδρίαση για πέντε λεπτά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κατόπιν τούτου στις 4/4, ο Πρόεδρος ανακοίνωσε αυστηρούς κανόνες για την διαδικασία. Έτσι απαγόρευσε στην κυρία Κοσμίδη να λάβει τον λόγο. Όμως όπως είπε και ο κύριος Ελευθεριάδης, η κυρία Κοσμίδη δεν είναι μια απλή περιφερειακή Σύμβουλος, αλλά εντεταλμένη από τον Περιφερειάρχη για τα τεχνικά έργα και τον αθλητισμό στην Αττική και από τα χέρια της περνούν πάρα πολλά που ενδιαφέρουν τον Δήμο μας και αποδεδειγμένα μας έχει βοηθήσει τα μέγιστα.

Θα πει κάποιος, δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για αποφυγή παρόμοιων εκτροπών; Βεβαιότατα ναι, αλλά δεν γίνεται ξαφνικά. Θα έπρεπε να βγει ανακοίνωση, να δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ, και αν γίνεται να διανεμηθεί και σε υποψήφιες παρατάξεις. Έτσι δεν θα υπήρχε καμμία αντίρρηση.

Θα μπορούσε έστω να συζητηθεί ιδιαιτέρως με καλή θέληση και όχι αυταρχικά όπως εξελίχθηκε. Έτσι έδωσε την εντύπωση ότι ήταν προσωπικό. Ίσως επειδή η κυρία Κοσμίδη είναι υποψήφια Δήμαρχος. Όμως ο Δήμαρχος δεν έχει ανάγκη να χτυπάει τους συνυποψηφίους του γιατί του αρκούν τα έργα του και η επιτυχημένη θητεία του. Επίσης η τυπολατρεία συχνά είναι περιττή.

Θυμόμαστε πριν 6 χρόνια ο Μιχάλης Βρεττός ως αντιπρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, είχε καθήσει εκεί που συνηθίζεται να κάθεται ο Δήμαρχος (γιατί έτσι προβλέπεται τυπικά) και είχε εξοβελίσει τον τότε Δήμαρχο Ιωάννη Κασσαβό. Τελικά όπως είναι λογικό δεν επικράτησε το «γράμμα» της διαδικασίας.

Μην ξεχνάμε ότι η κυρία Κοσμίδη είναι πολύ στενή συνεργάτις του Περιφερειάρχη. Μήπως με αυτήν την κίνηση Θέμη προσέβαλες και τον κύριο Πατούλη και έχεις φέρει σε δύσκολη θέση και τον Δήμαρχο;

Θα μου πεις γιατί ενώ είμαστε φίλοι, μου απευθύνεσαι με άρθρο. Γιατί τα δημοσίως γενόμενα, δημόσια απαντώνται και αποκαθίστανται.

Με αγάπη

Χάρης Δημούτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *