Με αντίπαλο το χρόνο τα σωστικά συνεργεία και με τον παγωμένο καιρό οι επιζώντες

Ο Τούρκος σεισμολόγος -γεωφυσικός μηχανικός- Δρ Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν, μοιράστηκε μια δημοσίευση όπου υπολόγισε τον αριθμό των κτιρίων που καταστράφηκαν μετά από δύο σεισμούς στους σεισμούς με επίκεντρο το Καχραμανμαράς που προκάλεσαν καταστροφές σε 10 πόλεις και τον πιθανό αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά.

Ο σεισμολόγος υπολόγισε τα διαμερίσματα τα οποία υπήρχαν στα ισοπεδωμένα κτήρια και τα πολλαπλασίασε με τον πιθανό αριθμό ατόμων που βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τον σεισμό. Οι πολυκατοικίες που κατέρρευσαν είναι περίπου 6 χιλιάδες, αφαιρώντας αυτούς που διασώθηκαν ή κατάφεραν να διαφύγουν, υποστηρίζει ότι 184 χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια στις δέκα πληγείσες πόλεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Karar!

Εχθρός των χιλιάδων διασωστών που δίνουν τη μάχη, σκάβοντας κυριολεκτικά μέσα στα χαλάσματα για να εντοπίσουν επιζώντες είναι εκτός από τον χρόνο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς βρέχει και χιονίζει, ενώ όσο πέφτει η νύχτα το κρύο γίνεται ολοένα και πιο τσουχτερό. Οι συνεχείς δε μετασεισμοί κάνουν το έργο τους ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

Ο Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στην αρχική ανταπόκριση στον φονικό σεισμό που έπληξε τη νότια Τουρκία, αλλά οι επιχειρήσεις έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό τώρα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην επαρχία Καχραμάνμαράς κοντά στο επίκεντρο του σεισμού με τις σειρήνες των ασθενοφόρων να ηχούν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι υπήρξαν προβλήματα στους δρόμους και στα αεροδρόμια, αλλά ότι θα βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση.

Το μέγεθος της καταστροφής στο Χατάι από τον φονικούς σεισμούς που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, δείχνει βίντεο από drone.

Είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, με εκατοντάδες νεκρούς και περισσότερα από 1.200 κτήρια κατεστραμμένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *