Μόνο την Τουρκία έπληξε ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση καθώς βοήθεια στέλνει μόνο στη γειτονική χώρα, ενώ και η Συρία επλήγη  στον ίδιο βαθμό από την σεισμική δόνηση.

Προφανώς για την Αθήνα δεν υπάρχει συριακή κυβέρνηση ή δεν θέλει να συνομιλεί με την Δαμασκό ούτε και να τη βοηθά  σε κρίσιμες στιγμές όπως αυτή.

Έτσι η Αθήνα έσπευσε πρώτη απ[ο όλες τις χώρες να αποστείλει  βοήθεια και πιο συγκεκριμένα ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα συνοδεύει ένας αξιωματικός-μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Παράλληλα, ομάδα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) αποτελούμενη από 3 διασώστες και 2 γιατρούς, οι οποίοι είναι εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση απωλειών υγείας λόγω μαζικών ατυχημάτων και καταστροφών, θα συνδράμει επιχειρησιακά τη μονάδα της ΕΜΑΚ για την αποστολή διασωστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *