Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών όσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με την εταιρεία Eurologic του κ. Λαμπρακάκη γνωστοποιεί τα εξής:
1) Την ίδια μέρα που έγιναν οι καταγγελίες διέταξε εγγράφως την πραγματοποίηση έρευνας από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και από όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου για το σύνολο των συμβάσεων και των πληρωμών των τελευταίων τεσσάρων ετών. Παράλληλα ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΦΚΑ και ΔΟΥ) και να αιτηθούν βεβαιώσεις για τη γνησιότητα των αντίστοιχων ενημεροτήτων.
2) Ζήτησε εγγράφως να διακοπεί αμέσως κάθε συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς και με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στην οποία εμπλέκεται ο κ. Λαμπρακάκης άμεσα ή έμμεσα.
3) Ζήτησε να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και να κατατεθούν στις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές.
Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμμία ενεργός σύμβαση μεταξύ του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του με την εταιρεία, ενώ διακόπηκε αμέσως η μία και μόνο που προϋπήρχε με την Αναπτυξιακή Αχαρνών και η οποία έληγε στο τέλος του Φεβρουαρίου.
Επίσης, ουδέποτε ο Δήμαρχος υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία συμφερόντων του αδερφού του κ. Λαμπρακάκη.
Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής είναι αναγκαία παρά το γεγονός ότι αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία συνεργάστηκε με τον Δήμο Αχαρνών ανελλιπώς από το έτος 2011 και όχι μόνο, αφού στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονταν πολλοί διαφορετικοί δήμοι, ενδεικτικώς αναφερομένων των Δήμων Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, Σικυωνιών, Αλιβερίου, Μεγανησίου κ.α.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Αχαρνών ουδεμία οικονομική ζημία υπέστη κατά την υλοποίηση των συμβάσεων, που υπεγράφησαν, καθώς το αντικείμενό τους επιτελέστηκε σύμφωνα με τους προβλεπόμενους εξ αυτών όρους, όπως άλλωστε πιστοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του λειτουργούν πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Αμέσως μετά τους απαραίτητους ελέγχους φρόντισε να ενημερώσει τους δημότες του, κάτι που θα συνεχίσει να κάνει ανελλιπώς για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *