Αντιμεταναστευτική ατζέντα υιοθετεί η κυβέρνηση της Σουηδίας, μετά από πίεση των Σουηδών Δημοκρατών

Η Σουηδία που οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο, θα ξεκινήσει μια παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία για να αποθαρρύνει την έλευση μεταναστών στη χώρα, ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Μετανάστευσης Maria Malmer Stenergard και ο ακροδεξιός ηγέτης των Σουηδών Δημοκρατικών στο κοινοβούλιο Henrik Vinge.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Euractiv, η κυβέρνηση της Σουηδίας που υποστηρίζεται από τους ακροδεξιούς Σουηδούς Δημοκράτες (SD) θέλει να περιορίσει τους αριθμούς των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα και θεωρεί ότι για να το πετύχει πρέπει να επενδύσει περισσότερο σε προσπάθειες ενημέρωσης στο εξωτερικό.
Η εκστρατεία θα περιλαμβάνει στοχευμένη επικοινωνία σε ξένα media καθώς και σε ξένες πρεσβείες στη Σουηδία.
«Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη, μεταξύ άλλων, με εντολή να δημιουργήσει μια αλλαγή παραδείγματος στη μεταναστευτική πολιτική. Αυτό απαιτεί πολλές σημαντικές αλλαγές», είπε η Stenergard στη συνέντευξη Τύπου.
Στις τελευταίες εκλογές που έγιναν στη Σουηδία το Σεπτέμβριο, νικητής αναδείχθηκε ο δεξιός συνασπισμός, και σχηματίστηκε κυβέρνηση με τη συμμετοχή του κεντροδεξιού κόμματος των Μετριοπαθών, των Χριστιανοδημοκρατών και των Φιλελεύθερων, η οποία όμως έχει την υποστήριξη και του ακροδεξιού SD, το οποίο συγκέντρωσε 20% – που αποτελεί ιστορικό υψηλό.
Η ακροδεξιά των Σουηδών Δημοκρατών ζήτησε όμως ως αντάλλαγμα για την υποστήριξή της στην κυβέρνηση να περάσει μεγάλα τμήματα της «σκληρής» μεταναστευτικής του πολιτικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *