Διχάζει τη Γαλλία το θέμα της ενδυμασίας στα σχολεία

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, τάσσεται υπέρ της στολής για τους μαθητές στο σχολείο, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα, ένα θέμα που εγείρει αντιδράσεις στη Γαλλία, ακόμη και στους κόλπους του προεδρικού στρατοπέδου.

Όταν ρωτήθηκε από επτά αναγνώστες της εφημερίδας «Le Parisien», η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν απάντησε πολύ ευθέως σε μια ερώτηση για τη στολή.

«Φόρεσα τη στολή ως μαθήτρια, 15 ετών, μπλε σκούρα φούστα, μπλε σκούρο πουλόβερ. Και πήγε καλά. Αυτό εξαλείφει τις διαφορές, κερδίζεις χρόνο -είναι χρονοβόρο να επιλέγεις πώς θα ντυθείς το πρωί, και χρήμα- σε σχέση με τα επώνυμα ρούχα», δηλώνει.

«Είμαι, λοιπόν, υπέρ της στολής στο σχολείο, αλλά μια απλή στολή και όχι μελαγχολική», πρόσθεσε η Μπριζίτ Μακρόν.

Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, Αναγέννηση, συγκρότησε ομάδα εργασίας στην Εθνοσυνέλευση για το θέμα αυτό, που διχάζει τους Γάλλους.

Αλλά ο υπουργός Παιδείας, Παπ Ντιαγέ, είπε επίσης την περασμένη εβδομάδα: «Να επιβληθεί η στολή σε όλους τους μαθητές, όχι», αναφέροντας ωστόσο ότι ένα σχολείο μπορεί να καθιερώσει μια στολή σε τοπικό επίπεδο.

Μια πρόταση νόμου του δεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός για να καταστήσει υποχρεωτική τη στολή στα δημόσια σχολεία απορρίφθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου σε επιτροπή στη Συνέλευση, παρά την υποστήριξη της δεξιάς. Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί αύριο, Πέμπτη.

Στη μακρά αυτή συζήτηση, η Μπριζίτ Μακρόν ζητεί επίσης να υπάρξει ταχύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της παρενόχλησης, από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση, και να γίνει «προτεραιότητα».

Δηλώνει ακόμη ότι είναι υπέρ της επέκτασης στο Λύκειο του κανόνα κατά των κινητών τηλεφώνων, που ισχύει στο Γυμνάσιο.

«Δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να μειωθεί το επίπεδο των απαιτήσεων» στην ορθογραφία, «συνιστώ να κάνετε λίγη υπαγόρευση κάθε μέρα», προσθέτει επίσης, την παραμονή των εκπαιδευτικών συστάσεων για αυτό το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *