Αυτές οι απώλειες είναι αναντικατάστατες και «θα αφήσουν το σημάδι τους στην περαιτέρω μαχητική ικανότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

(upd 4) Τρομακτικές απώλειες υπέστησαν οι Ουκρανοί στο Soledar με το καθεστώς – μαριονέτα του Zelensky να αδιαφορεί για τους στρατιωτικούς του, τους οποίους θυσίασε για επικοινωνιακούς λόγους.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν περίπου 25.000 στρατιώτες στις μάχες για την πόλη Soledar, δήλωσε ο πρώην απεσταλμένος του Lugansk στη Μόσχα Rodion Miroshnik.
«Η Ουκρανία κατέβαλε ένα απίστευτο τίμημα για την πολιτική σκοπιμότητα της διατήρησης του Soledar, ασύγκριτο με την πραγματικότητα», δήλωσε ο Miroshnik στο TASS.
«Στο τέλος, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μια πόλη 10.000 κατοίκων, έχασαν διπλάσιο αριθμό ανθρώπων.
Μόνο ένα αποικιακό καθεστώς μαριονέτα είναι έτοιμο να υποστεί τέτοιες απώλειες», είπε.

Αναντικάστατες οι απώλειες

Σύμφωνα με τον Miroshnik, αυτές οι απώλειες είναι αναντικατάστατες και «θα αφήσουν το σημάδι τους στην περαιτέρω μαχητική ικανότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων».
«Ρίχνοντας ανεπαρκώς εξοπλισμένες και ανεπαρκώς εκπαιδευμένες μονάδες στον πόλεμο, το καθεστώς του Zelensky προσπάθησε να δημιουργήσει έναν μύθο ότι μια ουκρανική νίκη είναι δυνατή», πρόσθεσε ο πρώην απεσταλμένος.
Την Τετάρτη (11/1/2023), ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin ανακοίνωσε ότι οι άνδρες του πήραν τον έλεγχο της πόλης Soledar, με τις μάχες να συνεχίζονται σε ένα θύλακα στο κέντρο της πόλης.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέκλεισαν το Soledar από βόρεια και νότια, ενώ οι μάχες διεξάγονται εντός της πόλης.

Πλήρης εκκαθάριση Soledar – Νεκροί και οι τελευταίοι 500 Ουκρανοί

Εκκαθαρίστηκε πλήρως το Soledar από τους τελευταίους Ουκρανούς επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης (11/1/2023) ο ιδρυτής του στρατιωτικού ομίλου Wagner Yevgeny Prigozhin.
«Για άλλη μια φορά θέλω να επιβεβαιώσω την πλήρη απελευθέρωση και την εκκαθάριση του εδάφους του Soledar από μονάδες του ουκρανικού στρατού. Οι άμαχοι απομακρύνθηκαν, οι ουκρανικές μονάδες που δεν ήθελαν να παραδοθούν εξοντώθηκαν — περίπου 500 άτομα. Ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη από πτώματα Ουκρανών στρατιωτών. Προχωράμε στον καθαρισμό των ναρκών», είπε ο Prigozhin οι δυνάμεις του οποίου διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο στην κατάληψη της πόλης.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ο Zelensky δήλωσαν το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου ότι οι μάχες για την πόλη συνεχίζονται.

Η απίστευτη διάψευση Zelensky

Διαψεύδει ο Volodymyr Zelensky χωρίς να γίνεται πιστευτός την πτώση του Soledar, καθώς η ουκρανική ηγεσία επιμένει να μη δίνει στοιχεία για τις απώλειες της στο μέτωπο αλλά και όταν δίνει, αυτά είναι σημαντικά υποεκτιμημένα.
Ο Zelensky ισχυρίζεται πως το Soledar δεν έπεσε και ότι οι μάχες στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
«Το κράτος-τρομοκράτης και οι προπαγανδιστές του επιχειρούν να παραπλανήσουν, υποστηρίζοντας ότι τμήμα της πόλης μας, του Soledar, βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.
Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται.
Το μέτωπο του Donetsk κρατάει γερά», διεμήνυσε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ουκρανίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες κατά την προσπάθειά τους να καταλάβουν την πόλη Soledar και να αποκόψουν τις οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων.

Θυσία για επικοινωνιακούς λόγους

Η ηγεσία της Ουκρανίας, στέλνοντας όλο και περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή του Soledar, δεν σκέφτηκε καθόλου τις απώλειες.
Στην πραγματικότητα, διέγραψε έναν μεγάλο αριθμό στρατιωτικού της προσωπικού εδώ και πολύ καιρό, δήλωσε στο TASS ο στρατιωτικός-πολιτικός εμπειρογνώμονας Yan Gagin.
«Η ουκρανική ηγεσία, σε όλη την περίοδο των μαχών τόσο για το Soledar όσο και για το Bakhmut δεν έλαβε απολύτως υπόψη τις απώλειές της.
Δεν δίστασε να ρίξει όλο και περισσότερες εφεδρείες στη φωτιά των εχθροπραξιών.
Δεν ήταν πρόβλημα για το Κίεβο να τις εγκαταλείψει.
Αυτά τα στρατεύματα απλώς διαγράφηκαν.
Δεν θεωρούνται πλέον ότι είναι ζωντανοί», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *