σ.σ. Εμείς καλά περνάμε. Για να δούμε όμως, πώς περνάνε οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στην Ουκρανία με ευθύνη και των επισκόπων μας; Και αφού δούμε, να πάμε να ευχαριστήσουμε την «λεβέντικη ιεραρχία» και για τούτο το κατόρθωμά της!

«Και στον Ρώσο είπα ότι λυπάμαι, αλλά είμαστε μια οικογένεια με τον Πατριάρχη. Πώς θα αφήσω την οικογένεια για να πάω κάπου αλλού; Συντάσσομαι με τον Πατριάρχη.» [Αθηνών Ιερώνυμος στην Καθημερινή]

Εμείς πάλι, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, συντασσόμεθα με τους διωκόμενους Ορθοδόξους αδελφούς και όχι με τον διώκτη πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μας είναι ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ και τα ΜΕΛΗ είναι ΑΔΕΛΦΙΑ μας. Δεν είναι οικογένειά μας οι μυστικές λέσχες και τα σαλόνια των πολιτικών, ούτε αδέλφια μας είναι οι μαϊμούδες τους που παριστάνουν τους κληρικούς!

…………………………………………………..

Οι πιστοί της διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας UOC ψέλνουν Χριστός Ανέστη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2022-2023 κατά την τελευταία λειτουργία στην Άνω Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου στο ναό των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου. Eίναι γι αυτούς κάτι σαν Ακάθιστος..

https://www.youtube.com/watch?v=Ve7W2U8JiEM&t=40s

Dimpenews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *