Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στον Focus FM 103.6 και στην εκπομπή “Focus 8-11” του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Christine Anderson. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στους περιορισμούς και τα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω covid καθώς και στην επιμονή της κυβέρνησης να κρατά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε καθεστώς αναστολή.

«Στη Γερμανία, όσοι άνθρωποι αντιστάθηκαν στα περιοριστικά μέτρα και στις υποχρεωτικότητες, τα οποία φυσικά στερούνται κάθε επιστημονικής βάσης, τους αποκαλούσαν κοβιντο-ανόητους (covidiots). Μια τρομακτικά υποτιμητική έκφραση, το να σε αποκαλούν κοβιντο-ανόητο, ένας χαρακτηρισμός ο οποίος ξεκάθαρα υπάρχει για να διαχωρίζονται οι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και εγώ. Και τώρα που το σκέφτομαι, όσοι εξ’ αρχής λέγαμε ότι κάτι δεν πάει καλά από την αρχή του αφηγήματος, αναφορικά με τα lockdowns, τις μάσκες, ότι τελικά μάλλον δεν τις χρειαζόμαστε τις μάσκες, εκτός αν αντιμετωπίζουμε κάποιο κρυολόγημα ή τρέχει η μύτη μας», σημείωσε.

«ΤονΑπρίλιο που ξεκίνησε να φθίνει το πρώτο πανδημικό κύμα, άρχισαν να επιβάλλουν μέτρα μασκοφορίας και περιορισμούς, ειδικά μετά από υψηλά ποσοστά κέρδους που καταγράφηκαν. Μιλάμε για δις κερδών. Τότε ήταν που ξεκίνησε η υποχρεωτικότητα της μασκοφορίας και η υπόθεση που αφορούσε τα υποχρεωτικά mRNA εμβόλια. Όλο αυτό δεν έβγαζε κανένα νόημα», δήλωσε η κα Anderson.

«Πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να βγαίνουν στους δρόμους και να διαμαρτύρονται για όλα αυτά και έτσι χαρακτηρίστηκαν κοβιντο-ανόητοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκαιο, και προτιμώ να με αποκαλούν κοβιντο-ανόητη διότι αυτό σημαίνει ότι έχω προσωπική σκέψη, έχω προσωπική άποψη και δεν πείθομαι εύκολα από το αφήγημα. Σε αντίθεση από τους άλλους, ακολουθήσαμε την επιστήμη, απλά δεν εμπιστευτήκαμε την κυβέρνηση τυφλά.  Και γι’αυτό δεν είμαστε κοβιντο-ανόητοι, είναι κάτι που σίγουρα δεν με χαρακτηρίζει», υπογράμμισε.

«Αυτοί άνθρωποι αποδείχτηκε ότι είχαν ένα καθαρό μυαλό. Βάδιζαν με βάση την επιστήμη και όχι με ό,τι ήταν αυτό που είχε σκαρφιστεί η κυβέρνηση. Αυτοί οι άνθρωποι αποδείχτηκαν πραγματικοί δημοκράτες και κατάλαβαν τι σημαίνει να ζεις σε ένα δημοκρατικό κράτος, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να αμφισβητείς την κυβέρνηση και να μην την ακολουθείς τυφλά», πρόσθεσε η ίδια.

«Όλο αυτό ήταν ένα γιγάντιο ψέμα το οποίο υπόθηκε από όλους τους ηγέτες, ειδικά από τους δυτικούς δημοκράτες, τις δυτικές δημοκρατίες, ότι αν κάνεις το εμβόλιο mRNA δεν θα κολλήσεις κορονοϊό. Ότι επίσης δεν θα μεταδόσεις κορονοϊό τόσο εύκολα, και πάνω σε αυτό βασίστηκαν και όλα τα μέτρα. «Εμβολιαστείτε» λοιπόν και η πανδημία θα τελειώσει. Γι’αυτό και εξωθήθηκαν όλοι προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε. «Ειδικά εδώ στη Γερμανία ασκήθηκε μεγάλη πίεση στους ανθρώπους, απειλήθηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να πάνε στις δουλειές τους, ότι δεν θα πληρωνόντουσαν σε περίπτωση ασθένειας αν δεν είχαν εμβολιαστεί. Απειλήθηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να επισκευθούν, λόγου χάρη, εστιατόρια, ένα κατάστημα υποδημάτων, και όλα αυτά ήταν βασισμένα σε ένα ψέμα, ότι ο εμβολιασμός θα σταματούσε τη μετάδοση, θα σταματούσε την πανδημία και τη διασπορά του ιού, το οποίο όμως δεν συνέβη».

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι ένα ψέμα, αυτό που δεν ξέρουμε είναι το ποιος είναι πίσω από αυτό το ψέμα, ήταν οι φαρμακευτικές εταιρίες που είπαν ψέματα στην κυβέρνηση, ή είπαν στην κυβέρνηση ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τι κάνουν αυτά τα εμβόλια, και κατά συνέπεια η κυβέρνηση επέλεξε να πει αυτή ψέματα στο λαό, ή είπαν και οι δυο ψέματα στο λαό, γνωρίζοντας φυσικά ότι και οι δυο λένε ψέματα. Αυτό που ξέρουμε εμείς είναι ότι είναι ένα τεράστιο ψέμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μιλάτε για τους υγειονομικούς στην Ελλάδα οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους αν δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν το ήξερα αυτό. Για να είμαι ειληκρινής, εδώ στη Γερμανία μας απείλησαν αναφορικά με τα μέτρα αλλά δεν επιβλήθηκε κάποια τέτοια υποχρεωτικότητα», γνωστοποίησε η κα Anderson. «Θα το σημειώσω τώρα αυτό διότι προγραμματίζουμε κάποια συνεδρία την επόμενη εβδομάδα και θα το θέσω ως θέμα ώστε να ερευνηθεί τι ακριβώς συμβαίνει, θα το δούμε. Και τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι;» αναρωτήθηκε.

«Παρόλο που αποκαλύψαμε ότι όλο αυτό είναι ένα ψέμα, παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν» τόνισε προσθέτοντας «αν όλα αυτά ήταν για να σταματήσει η διασπορά του ιού, αφού ούτως ή άλλως και οι εμβολιασμένοι μολύνουν και μεταδίδουν, μιλάμε για διαχωρισμό ανθρώπων, και είναι ντροπή».

«Το Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο δεν καταδίκασε και δεν προφύλαξε από αυτή την κατάσταση αλλά την εργαλειοποίησε κιόλας, υποβοηθώντας τον διαχωρισμό των ανθρώπων, όπως το πιστοποιητικό που ήταν βασισμένο πάνω σε ένα ψέμα και εφαρμόστηκε ως επί το πλείστον η διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών. Εγώ το είχα προβλέψει και το είχα αναφέρει σε κάποια τοποθέτησή μου ότι αντίκειται στα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι θα παρουσιαστεί ως προνόμιο», υποστήριξε.

«Υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ πτώσης αριθμού των γεννήσεων και της αύξησης του εμβολιασμού αλλά κανένας δεν έχει τη διάθεση να το δει με τη δέουσα προσοχή. Υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες οι οποίοι ασχολούνται με αυτό, δουλεύουν πάνω σε αυτό, οι οποίοι αποσιωπούνται από τα ΜΜΕ», ανέφερε.

«Υπάρχει πλάνο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας το οποίο κατηγοριοποιεί ως ευάλωτη ομάδα τις έγκυες γυναίκες, θέτοντάς τες ταυτόχρονα ως υποψήφιες για τις ενισχυτικές δόσεις και δίνοντας και προτεραιότητα σε αυτές. Ειλικρινά θεωρώ ότι αυτό είναι ποταπό, απαράδεκτο, και πραγματικά δεν βρίσκω λόγια να το περιγράψω. Εύχομαι και ελπίζω οι άνθρωποι να αλλάξουν γνώμη, να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια πράξη, αν δίνουν αξία στις ζωές τους και ειδικά οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να δώσουν την πρέπουσα αξία στη ζωή των αγέννητων μωρών τους», τόνισε η ίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *