Απίστευτες δηλώσεις της Βρετανίδας πρώην πρωθυπουργού 04/10/2022

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Λιζ Τρας είπε ότι είναι «τεράστια σιωνίστρια» και «μεγάλη υποστηρικτής του Ισραήλ», όπως έδειξε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο.

Το βίντεο, το οποίο κοινοποιήθηκε πολλές φορές στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει την Τρας να μιλά σε εκδήλωση των Συντηρητικών Φίλων του Ισραήλ (CFI) κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής διάσκεψης του κόμματός της που πραγματοποιήθηκε στο Μπέρμιγχαμ.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι τόσο χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ για πρώτη φορά στην εκδήλωση του CFI ως πρωθυπουργός σας. Όπως γνωρίζετε είμαι μεγάλη Σιωνίστρια. είμαι ένας τεράστιος υποστηρικτής του Ισραήλ και ξέρω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ισραήλ από τη δύναμή σας».

Η Τρας πρόσθεσε: «Σε αυτόν τον κόσμο όπου αντιμετωπίζουμε απειλές από αυταρχικά καθεστώτα που δεν πιστεύουν στην ελευθερία και τη δημοκρατία δύο ελεύθερες δημοκρατίες, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ, πρέπει να σταθούν πλάι-πλάι και θα είμαστε ακόμη πιο κοντά στο μέλλον .»

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι μίλησε στην εκδήλωση για την απίστευτη υπερηφάνεια του για την ανάμειξή του στην αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του στην περιοχή, προσθέτοντας ότι «είναι κάτι που το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να γιορτάσει».

Το συνέδριο του κόμματος θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, με το Συντηρητικό κόμμα να κλυδωνίζεται και τους βουλευτές του αναγκάζουν την Τρας και τον υπουργό Οικονομικών Κουάσι Κουάρτενγκ να αποσύρουν το μέτρο κατάργησης του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος του 45%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *