Ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου επί κυβέρνησης Trump, Συνταγματάρχης Douglas McGregor, έριξε «βόμβες» για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ και κυρίως για το τι προτίθενται να πράξουν οι υπόλοιπες χώρες στον πλανήτη για να απελευθερωθούν από το δολάριο.

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Οι άνθρωποι είχαν βαρεθεί να εκφοβίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι μόνο με στρατιωτική δύναμη αλλά μέσω του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που έχουμε δημιουργήσει

Υπάρχουν πολλές χώρες που ενδιαφέρονται να απο-δολαριοποιηθούν και αυτό περιλαμβάνει τους Σαουδάραβες, νομίζω ότι εξαπλώνεται και στα Εμιράτα. Η Ινδία σίγουρα είναι μέρος αυτού, όπως και η Κίνα και, για να λέμε την αλήθεια, οι Ιάπωνες αισθάνονται άβολα με το δολάριο.

 Ιάπωνες και Κινέζοι ρίχνουν επί του παρόντος τα αμερικανικά γραμμάτιά τους, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Το ότι θα αγοράζουν πάντα το χρέος μας δεν ισχύει πλέον. Θα φτάσουμε στο σημείο που κανείς δεν θα θέλει να αγοράσει το χρέος μας.

Τότε θα έχουμε προβλήματα και οι Σαουδάραβες έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι στην ευχάριστη θέση να κάνουν δουλειές με τους Ρώσους σε ρούβλια με τους Κινέζους σε γουάν. Δεν νομίζω ότι έχουμε πια τον έλεγχο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *