Οι Αχαρνές ως γνωστόν είναι από τους μεγαλύτερους σε έκταση Δήμους στην Ελλάδα και πολυπληθέστερους. Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό, που μας χαρακτηρίζει, είναι η υπερβολική παραβατικότητα και εγκληματικότητα. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν να διαθέτει την ανάλογη αστυνομική δύναμη με βάση τα τρία παραπάνω στοιχεία.

Τα Αστυνομικά Τμήματα, η Άμεσος Δράσις, οι ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, είναι χρησιμότατες και απαραίτητες ομάδες, αλλά αν πρόκειται για ενδελεχή έρευνα της εγκληματικότητας, ψάξιμο σε βάθος, παρακολούθηση, πρόληψη, σχεδιασμό, και πάταξη, αρμοδιότερο είναι το Τμήμα Ασφαλείας.

Πέρασαν κάμποσοι υπουργοί, γραμματείς, βουλευτές, κ.ά. λέγοντας μεγάλα λόγια για σοβαρή ενίσχυση της Αστυνομίας, δίνοντας υποσχέσεις, βγάζοντας φωτογραφίες και ενώ από χαμόγελα, χαιρετισμούς και χτυπήματα στην πλάτη χορτάσαμε, στην πράξη απογοητευθήκαμε. 

Μας ενημέρωσαν ότι πήγαν το βράδυ στο μοναδικό Τμήμα Ασφαλείας για όλον τον Δήμο, για να καταγγείλουν μία κλοπή και το βρήκαν ΚΛΕΙΣΤΟ. Το διαπιστώσαμε και εμείς άλλη ημέρα, γιατί δεν θέλαμε να το πιστέψουμε. Πράγματι η Ασφάλεια βάζει «λουκέτο» τα βράδια λόγω έλλειψης προσωπικού. Γνωρίζουμε ότι οι λίγοι που έχουν απομείνει υπερβάλλουν εαυτούς και επιτυγχάνουν σπουδαία αποτελέσματα με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν. Όμως αν θέλουμε να χτυπηθεί πραγματικά το κακό, θα πρέπει όχι μόνον να μην παίρνουν στελέχη σε μέτρα τάξης, σε προστασίες και σε συνοδεύσεις προσώπων, αλλά να ενισχυθεί σημαντικά και μάλιστα με έμπειρο δυναμικό.

Στην έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι και άλλα Τμήματα Ασφαλείας στην Αθήνα «κατεβάζουν ρολά» στις 22:00 λόγω υποστελέχωσης. Επίσης σε πολλά υπάρχουν μόνο ένα και δύο άτομα στη βάρδια, με αποτέλεσμα να είναι κλειστά ακόμα και τα κρατητήρια και ουσιαστικά να υπολειτουργούν. Ενδεικτικό είναι ότι για 19 τμήματα Ασφαλείας στην Αθήνα υπάρχουν 7-8 περιπολικά που βρίσκονται στο δρόμο.

Όμως θα μας επιτρέψετε να επιμείνουμε για την δική μας αχανή περιοχή, για τους λόγους που αναφέραμε στην αρχή. Η εγκληματικότητα είναι στο ζενίθ και εντείνεται το κλίμα ανησυχίας κι ανασφάλειας στους πολίτες. Αφήστε λοιπόν τις υποσχέσεις και προχωρήστε σε πράξεις, ειδάλλως κλειδώστε το μαγαζί. Δεν πάει άλλο.

Χάρης Δημούτσος     

Διαχειριστής του site «dekeleianews.gr»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *