Η Γενική Συνέλευση της Εκκλησίας της Σκωτίας ενέκρινε νομοθεσία που θα επιτρέπει στους υπουργούς να πραγματοποιούν γάμους ομοφυλόφιλων στις εκκλησίες τους για πρώτη φορά.

Το Τμήμα 2 του Νόμου περί Αναγνώρισης Υπηρεσιών Γάμου (Νόμος I 1977) δηλώνει επί του παρόντος, «Ο γάμος στην Εκκλησία της Σκωτίας τελείται από έναν χειροτονημένο λειτουργό σε μια θρησκευτική τελετή κατά την οποία, ενώπιον του Θεού, και παρουσία του υπουργού και τουλάχιστον δύο αρμόδιοι μάρτυρες, τα μέρη συνάπτουν διαθήκη να πάρουν ο ένας τον άλλον ως σύζυγοι όσο θα ζουν και οι δύο, και ο υπουργός κηρύσσει τα μέρη ως σύζυγοι».

Αφού εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου με ψήφους 274 υπέρ έναντι 136 κατά, αυτό θα αλλάξει τώρα για να αφαιρεθούν οι λέξεις “σύζυγος” και “σύζυγος”.

«Η τελετή του γάμου στην Εκκλησία της Σκωτίας πραγματοποιείται από έναν χειροτονημένο λειτουργό ή διάκονο σε μια θρησκευτική τελετή κατά την οποία, ενώπιον του Θεού, και παρουσία του υπουργού ή του διακόνου και τουλάχιστον δύο αρμόδιων μαρτύρων, τα μέρη συνάπτουν συμφωνία να πάρουν το ένα το άλλο σε γάμο όσο θα ζουν και οι δύο, και ο λειτουργός ή ο διάκονος κηρύσσει τους συμβαλλόμενους σε παντρεμένους», θα αναφέρει. 

Μια έκθεση στη Γενική Συνέλευση του 2022 αποκάλυψε ότι 29 πρεσβυτέρια είχαν υποστηρίξει τη νομοθεσία.

Δώδεκα ήταν αντίθετοι, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώνυμων πρεσβυτέρων που καταψήφισαν τις αλλαγές με τη βάση ότι “αυτό που προτείνεται είναι αντίθετο με τη διδασκαλία της Γραφής και θα προκαλούσε περαιτέρω διχασμό εντός της Εκκλησίας της Σκωτίας”.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης που εγκρίθηκε τη Δευτέρα, οι υπουργοί θα πρέπει να εγγραφούν για να γίνουν ομόφυλοι γάμοι και να ανανεώνουν την άδειά τους κάθε τρία χρόνια.

Τώρα θα συνταχθεί νέα λειτουργία για χρήση σε τελετές γάμου ομοφύλων και η Επιτροπή Νομικών Ερωτήσεων θα προετοιμάσει οδηγίες που θα συνοδεύουν τις αλλαγές στον νόμο Κερκ.

Η νομοθεσία ορίζει ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να κάνει γάμο ομοφύλων ή να εμπλακεί στις ρυθμίσεις παρά τη θέλησή του.

Οι λειτουργοί που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν γάμο ομοφύλων πρέπει επίσης «να λαμβάνουν υπόψη την ειρήνη και την ενότητα και τις ποιμαντικές ανάγκες της εκκλησίας και οποιασδήποτε ενορίας ή άλλης ομάδας στην οποία ανήκει».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι υποστηρικτές της υπέρβασης είπαν ότι το status quo προκαλούσε κακό στους LGBT Χριστιανούς που δεν μπόρεσαν να παντρευτούν στην εκκλησία και ότι η Εκκλησία «κάνει τους ανθρώπους ανεπιθύμητους».

Ο ιερέας Σκοτ ​​Ρένι, ο οποίος είναι σε γάμο ομοφύλων, είπε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι λειτουργός αυτής της Εκκλησίας» χωρίς την αγάπη και την υποστήριξη του συζύγου του.

Άλλοι μίλησαν ότι η Εκκλησία της Σκωτίας περπατούσε μαζί «σε περιορισμένη διαφορά».

Ορισμένα μέλη της Γενικής Συνέλευσης τάχθηκαν κατά της ουρά.

Ο ιερέας Phil Gunn, ιερέας της ενοριακής εκκλησίας Rosskeen στο Alness, στο Ross and Cromarty, είπε ότι η νομοθεσία “δεν ήταν βιβλική”. 

Περνώντας την οβερτούρα, είπε ότι η Εκκλησία της Σκωτίας «δήλωνε δυνατά και ξεκάθαρα ότι η Βίβλος, ο λόγος του Θεού, δεν είναι πλέον η εξουσία μας, ότι είναι εντάξει να διαλέγουμε και να διαλέγουμε αυτό που μας αρέσει και να αγνοούμε τα υπόλοιπα, ότι είναι εντάξει να ξαναγράψουμε τη Γραφή έτσι ώστε να φαίνεται καλή στα μάτια μιας κοινωνίας που ήδη πιστεύει ότι είμαστε υποκριτές».

Πρόσθεσε ότι ενώ η Εκκλησία της Σκωτίας κλήθηκε να αγαπήσει τους άλλους, «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμμορφωνόμαστε με τους τρόπους της κοινωνίας και του κόσμου».

Ο Επίτροπος Mike Weaver ρώτησε εάν η Εκκλησία της Σκωτίας κινείται προς ένα μέλλον όπου το επίσημο δόγμα της θα αλλάξει.

Ο αιδεσιμότατος Άλιστερ Κουκ, υπουργός της Εκκλησίας της Αγίας Μαρίας και της Παλιάς Ενορίας, στα σύνορα της Σκωτίας, είπε ότι θα συνεχίσει να περιγράφει τον γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε γαμήλιων τελετών πραγματοποιεί. 

“Αυτή η ουρά, είτε μας αρέσει είτε όχι, εγκρίνει τον γάμο ομοφύλων. Δεν έχει σημασία ποιος το κάνει στην Εκκλησία, σημαίνει ότι το κάνει η Εκκλησία, άρα είναι έγκριση του γάμου ομοφύλων. ” αυτός είπε. 

Ορισμένοι επίτροποι εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα άσκησης πολιτικής αγωγής κατά υπουργών που αρνούνται να πραγματοποιήσουν γάμους ομοφύλων στις εκκλησίες τους.

Ο ιερέας Ben Thorp, υπουργός της εκκλησίας Sandyford Henderson Memorial Church στη Γλασκώβη, δήλωσε: «Το δικαστήριο της κοινής γνώμης εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρό σχετικά με αυτό και υπάρχει σίγουρα η πιθανότητα ότι οι εκκλησίες που επιλέγουν να μην [διεξάγουν γάμους του ίδιου φύλου] θα μπορούσαν ακόμα να στοχοποιηθούν. .”

Η Laura Dunlop QC, εισαγγελέας της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας, είπε ότι στη νομοθεσία ενσωματώθηκαν «επαρκείς» προστασίες.


Ανάλαβε δράση! Αντισταθείτε στην επίθεση από τη μαφία του ουράνιου τόξου: Ιστότοπος της Ρωσικής Πίστης Επίθεσης από Pro-LGBT Megacorporation – Βοηθήστε μας να αντεπιτεθούμε! Ποιος εργάζεται για τη Ρωσική Πίστη; Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες μας: Γνωρίστε την ομάδα – Russian Faith Now in Seven Languages!
https://russian-faith.com/news-trends/presbyterians-go-gay-sodomite-unions-now-allowed-scotlands-churches-n6853

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *