Τα ήδη «παγωμένα» ΜΟΕ… «πάγωσαν» και άλλο

Χιούμορ έχουν στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μετά το χθεσινό «ξέσκισμα» από την Τουρκία μας ενημέρωσαν… ότι είχαμε «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» με την Άγκυρα και ότι μάλιστα αυτά τώρα… μπαίνουν στον «πάγο»! 

Βεβαίως τα συγκεκριμένα ΜΟΕ βρίσκονται εδώ και καιρό στον «πάγο», αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την κυβέρνηση η οποία θέλει να δείξει ότι απάντησε με «σκληρό» τρόπο στην Άγκυρα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά δηλώνει πως αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της έντασης «με αποφασιστικότητα και σοβαρότητα» και στο πλαίσιο αυτό παγώνουν τα ΜΟΕ τα οποία θα συζητούνται αυτή την περίοδο και θα ακολουθούσαν τα όσα είχαν ειπωθεί στην Κωνσταντινούπολη στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν είναι πρόσφορο το κλίμα για να γίνουν συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», σχολίασε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες αποτελούν παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο. Δεν είναι πλέον πρόσφορο το κλίμα για να γίνουν οι συζητήσεις για τα ΜΟΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Χθες εξάλλου το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο πρέσβη για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό έδαφος, τονίζοντας πως πρόκειται για «ενέργειες που αποτελούν παραβίαση ελληνικής κυριαρχίας, συνιστούν απαράδεκτη πρόκληση και είναι αντίθετες με θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

Το μπαράζ υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά

Χθες η Άγκυρα είχε προχωρήσει σε «μπαράζ» τουρκικών υπερπτήσεων, πάνω από ελληνικά νησιά. Σημειώνεται πως τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Συγκεκριμένα τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τους Αρκιούς στις 10:18 στα 27.000 πόδια, στις 10:21 στα 26.000 πόδια και στις 10:28 στα 22.000 πόδια και πάνω από τους Λειψούς στις 10:19 στα 27.000 πόδια, στις 10:22 και στις 10:24 στα 26.000 πόδια και στις 10:26 στα 21.000 πόδια.

Επίσης, πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Αγαθονήσι στις 10:29 στα 25.000 πόδια, πάνω από το νοτιοανατολικό μέρος της Σάμου στις 10:33 στα 25.000 πόδια, πάνω από τους Φούρνους στις 10:37 στα 26.000 πόδια και πάνω από τις Οινούσσες στις 10:43 στα 28.000 πόδια.

Επίσης, λίγο αργότερα, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε εκ νέου υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Λειψούς, τους Φούρνους και της Οινούσσες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *